Hlavní navigace

Názory k článku Telefónica O2 nabídne Českou televizi ve vysokém rozlišení

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2007 16:07

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Ceska televize je pomerne siroky pojem. Mozna by ctenare zajimalo jake programy CT se konkretne budou prenaset v HD formatu. Nebo se snad do muxu O2 vejdou v HDTV vsechny ctyri? ;-)

    K vete Přechod k formátu HD vysílání je jedním z nejzřetelnějších trendů posledních let bych rad poznamenal, ze tam, kde digitalizace stoji dlouhodobe na mrtvem bode by byl pomalu i MPEG-1 v rozliseni 352x288 bodu uspech, natoz nejake futuristicke trendy.., je to zbytecne mateni lidi s jedinym ucelem. Posilit upadajici zajem o O2 TV.

    Zaverem bych rad zduraznil, ze kdo si chce prijem HDTV opravdu jen vyzkouset (protoze vysilat naostro se v nem pozemne skoro urcite jen tak nebude), necht se zbytecne neupisuje k vazalstvi O2, ale muze k tomu pouzit nejakou kartu do PC.

    A jeste drobnost: Skoda, ze prazsky DVB-T multiplex O2 lze chytit jen na naprosto zanedbatelnem zlomku pokryti multiplexy A a B. Pokud by neslo jen o test (O2 sobe), bylo by to v podstate uplne k nicemu.
  • 28. 6. 2007 16:29

    Radon (neregistrovaný)
    no je to určitě tak trochu (hodně) reklamština, protože vsadím botky že naprostá většina (přes 90% ?) programů bude jen přepočitána do vyššího rozlišení, z programů ČT bude v reálu spíše program ČT a HD nebude full HD, ale 1/2 HD ... ale na druhou stranu je třeba taky pochválit. Jsou a zůstanou u nás první (nepočítáme-li pokusy jako www.hdtv1.cz) a to se prostě u velké skupiny majitelů LCD TV, kteří nemají na co koukat počítá.
    Satelit je fajn, ale komplikovanější, cizí jazyky plynně každý neumí a většinou je to stejně kódované. Filmy pro BD přehrávače se v půjčovnách pomalu objevují, ale mechaniky jsou pořád příliš drahé. Takže IP TV vpřed :-)
  • 28. 6. 2007 16:46

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Nechci Vam kazit Vas optimismus, ale obavam se, ze majitele LCD jeste dlouho nebudou mit na co koukat. Mimochodem, jak myslite, ze je ta velka skupina majitelu LCD TV v CR dnes pocetna? 10 tisic? Nebo 20? :-)

    Ano, mozna prehanim, ale kazdou chvili tu nekdo hovori o nejakem LCD boomu a ja stale jeste zadneho cloveka ze sveho okoli, ktery ma LCD televizi (pokud nepocitam PC monitory) neznam. Nechce se mi verit, ze bych znal jenom same zaostale exoty. Statistika je mocna a vetsinou funguje i v mensich meritkach. Dejte prosim uz konecne nekdo do fora nejake statisticky zjistene udaje kolik lidi pouziva CRT a kolik LCD. Jinak tu muzeme rikat co chceme a budeme-li si to pak opakovat 10krat denne, mozna tomu i uverime ;-).
  • 28. 6. 2007 16:58

    anonymní
    Nevíte jaký datový tok potřebuje MPEG 4 1080i?? Mě modem hlásí 6 Mbps, tak jestli to stačí. Jinak pokud by to šlo do ostrého provozu, tak by měli zvýšit kapacitu ústředen aby neomezovali internet. Taky nechápu proč to rovnou nezvednou na těch 25 mbps. Teď pouštěj ADSL 2+ pouze 11 mbps a spousta uživatelům co jsou cca 2 km a dál od ústředny to už nestačí!!
  • 29. 6. 2007 9:22

    Radon (neregistrovaný)
    statistiky neznám, ale nejméně tři mí kolegové už mají LCD/plazma schopné zobrazovat 1/2 HD a i mimo práci znám pár dalších lidí. Řada známých vč. mne o tom stále uvažuje a spíše než cena (80cm pod 20k) je spíše odrazují komplikace s přepínáním 4:3/16:9, touha mít větší uhlopříčku, technické nedokonalosti levných LCD a pochopitelně také absence levného zdroje HD signálu.
    Takže souhlasím, dokud nebudou BD přehrávače pod 10k, hromada titulů v půjčovnách a alespoň jeden lokalizovaný TV program v HD, tak půjde výměna TV pomalu. Vlastně trochu by ji mohl urychlit nástup DVB-T, protože majitelé starších TV se už možná vykašlou na nákup STB a koupí si rovnou TV s digi tunerem.
  • 29. 6. 2007 9:35

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Existuji i CRT s vestavenym DVB-T tunerem a zatim maji vyrazne lepsi obraz nez ty levnejsi (rekneme 32" do 40 tisic) LCD, a pritom jsou za zlomek jejich ceny. Krome BD a uspory mista zatim pro porizeni LCD nevidim racionalni duvod.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).