Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: volba papeže, Liga mistrů UEFA a Hlídka v Ardenách

12. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • TV Noe, 10:00 - volba papeže - V 10.00 hodin dopoledne bude kardinálské kolegium slavit v Bazilice sv. Petra mši svatou za volbu papeže. Bude ji sloužit děkan kardinálského kolegia, kard. Angelo Sodano, koncelebrovat budou všichni kardinálové. Odpoledne v 15.45 se kardinálové odeberou z Domu sv. Marty do Apoštolského paláce. V 16.30 projdou v procesí z Paolínské kaple do Sixtinské kaple. Zde složí přísahu a po výzvě papežského ceremonáře „extra omnes“ – „všichni ven“ – se kaple uzavře. Televize Noe nabídne svým divákům nejen přenosy těchto obřadů, ale veškeré události bude komentovat. Před zahájením a po přenosu každého z obřadů bude obřady komentovat ze „Studia konkláve“, ve kterém se budou střídat zajímaví hosté. Zdali papež byl nebo nebyl zvolen, bude vždy TV Noe sledovat živě.
  • ČT Sport, 18:00 – HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec - Přímý přenos čtvrtfinálového utkání Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy v ledním hokeji
  • CS Film, 20:00 - drama a podobenství Intimní osvětlení - Jeden z významných snímků tzv. nové české vlny 60. let, který byl zařazen mezi desítku nejlepších domácích filmů všech dob. Celovečerní debut scénáristy a režiséra Ivana Passera je současně jeho jediným dlouhometrážním filmem, který natočil v tehdejším Československu. V této osobité smutné komedii se na malém městě po deseti letech setkávají dva spolužáci – hudebníci: jeden je členem oblastního symfonického orchestru, druhý to dotáhl na ředitele městské hudební školy, staví rodinnou vilku a hraje na pohřbech. Československé drama a podobenství (1965)
  • Prima Cool, 20:15 – FC Barcelona – AC Milán - Přímý přenos odvety osmifinále Ligy mistrů UEFA
  • TV Barrandov, 23:05 – válečné drama Hlídka v Ardenách - Předsunutá hlídka amerických průzkumníků narazila na jednotku německého wehrmachtu. Ale Němci nestřílejí. Je to léčka, chtějí oslavit Vánoce nebo mají v úmyslu se vzdát? Americké válečné drama (1992)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).