Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Téměř úplně (ne)omezený Eurotel Data Expres od Martin D - Proste mne nezajima nejake ohledy na ISP on...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 9. 2004 22:52

    Martin D (neregistrovaný)
    Proste mne nezajima nejake ohledy na ISP on take nema ohledy!!!!!

    Pokud neco inzeruje jako neomezene tak proste to ma tak poskytnout

    Pokud to neni schopen mel by nabidnout nekolik variant tak aby mne jako zakazniokovi vysel vstric to kolik ho to bude stat mne nezajima

    Pokud nani toto neni schopen mel by mne nabidnout odstoupit od smlouvy bez penale A kdyz uz tak basnite jak to mate bajecne rychle tak se podivejte jak to bezi kousek od Kladna...

    Test rychlosti připojení k Internetu
    Podle posledního testu (29.09.2004 22:33) je rychlost připojení vašeho počítače
    DOWN: 159.48 kbps (19.935 kB/s)
    UP: 14.152 kbps (1.769 kB/s)
    odezva(min,avg,max): 420.5ms / 484.4ms / 560ms

    To je rychlost a hlavne jak mame vysoky upload jo a po zavedeni FUPU mi padas SKYPE kvalita hovoru se snizila

    Proste des

    Cili omezeni ET nepomohlo naopak parametry sluzby jsou kolikrat jeste horsi i pro normalni aplikace
  • 30. 9. 2004 1:01

    Dan Ohnesorg (neregistrovaný)
    Tak jsem si ve vecernim poklidu precetl diskuzi a muzu k tomu rict jen tolik, historie se stale opakuje.

    Kdyz vzniklo ADSL s agregaci 1:50, tak nikdo neveril ze je mozne, aby nechodilo a pak si lidi stezovali.

    Kdyz CRa spustili Blue Angel nikdo moc nevedel jak to bude chodit, ale prece jen se tu naslo par lidi, kteri hlasili, ze do toho pasma ktere maji se moc nevejde a jak to skoncilo, opet strasna spousta lidi co se divili, ze to nechodi.

    Jeden by rekl, ze do tretice uz budou lide moudrejsi. Ale ono nic. A tohle je dokonce situace, ktera je z vyjmenovanych vubec nejhorsi. Mate 2,6M na sektor a mobilni uzivatele, kteri cestuji sem tam a sami si toci antenami. Takova sit ma agregaci horsi nez 1:50, minimalne narazove.
    Proto musi byt pravidla jeste tvrdsi nez jsou u ADSL a radove tvrdsi nez u Angela.

    No co jsem ale chtel rict, brani ohledu. Nejde o brani ohledu k providerovi, tomu je putna co tece po linkach pro CDMA, protoze on sam je pripojen jaksi jinak, byt teoreticky po stejnem vedeni, ale fakticky s nim nikdy o pasmo soutezit nemuzete.

    Ohledy muzete nebo nemuzete brat jen k dalsim uzivatelum CDMA. Protoze cim bezohledneji se budou uzivatele CDMA chovat, tim hure jim vsem bude fungovat. A samozrejme tim budou nastvanejsi. ET je to v zasade jedno, on ma smlouvy ze kterych nikdo neutece a ktere az skonci pokryji +- investici do site. Takze po roce budou mit splacenou vetsinu uveru, neco lidi odpadne, rekneme pulka, ostatni zustanou, protoze pres vsechnu bidu to bude jedine co mohou mit a az je vytlaci z trhu UMTS tak se budou moct podivat zpet a rict, jo dobre jsme to udelali.
  • 30. 9. 2004 15:24

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Ty Dane mas skutecne ten pocit, ze utek k UMTS neco vyresi? Nebude to nakonec spis tak, ze lidi budou misto UMTS pouzivat CDMA 450 EV-DO (AKA ET CDMA)?
  • 30. 9. 2004 17:06

    Dan Ohnesorg (neregistrovaný)
    Pokud vim, tak UMTS ma prenosova pasma pro jednotlive uzivatele garantovana napric celou siti. Takze na nem bude mozne nabizet sluzby obdobne bitstreamovanemu ADSL nebo unbundlovanym linkam. CDMA bude vzdy sdilene a tak bude muset resit problem, jak hezky rika PZ, svedskeho stolu.

    Navic zatimco pro UMTS je kmitoctu relativne hodne, ve 450 MHz jich je hodne malo, takze celkem neni jak sit rozsirovat a posilovat.

    K tomu si prictu masivni kampan pri spusteni UMTS a hned vidim masu lidi, ktera jde z toho blbeho pomaleho CDMA do skveleho rychleho UMTS.

    Jeste se muzeme dockat CDMA 2000, tedy rekneme zavedene a klasicke varianty. Jenze ta je zavedena a klasicka v rezimu placeni za objem prenesenych dat. V rezimu urvi co muzes to bude trpet stejnymi neduhy jako 450.
  • 1. 10. 2004 14:43

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Nejsem sice zadny velky UMTS nadsenec, ale nezda se mi, ze by UMTS nejak resilo problem vzacne kapacity. Nejsem si jist, zda tam v beznem provozu bude nejaky rozdil.

    Pokud se tyce vyuziti frekvencniho spektra, myslim, ze je to otazka na planovani site.

    Mozna se pletu, ale mel jsem dojem, ze CDMA je jedna ze specialnich verzi UMTS.

  • 1. 10. 2004 23:06

    Martin Ler (neregistrovaný)
    UMTS a CDMA-2000 jsou vsechno site treti generace - UMTS je postavena na W-CDMA a je to spis evropska a japonska zalezitost, CDMA-2000 je americky vymysl a pouziva se i jinde. Samy od sebe ty technologie kompatibilni nejsou, ale snad budou telefony, zvladajici vsechny tri (evropske a japonske UTMS jsou mirne odlisne :)

    Co se porovnani tyka, CDMA-2000 EV-DO je na tom vyrazne lepe nez UMTS (W-CDMA), nebot na vyrazne mensim frekvencim pasmu (1,25 MHz vs 5 MHz u UMTS) prenasi v idealnim pripade vice informaci (tzn. efektivita prenosu je vyrazne vyssi - uzsi pasmo a vice informaci)

    Vyhoda UMTS u nas je, ze operatori dostali asi vice pasma (vice nosnych), nez ma Eurotel tech 5 MHz v 450 MHz pasmu, kam se mu vejdou, pokud by vypnul NMT sit, 3 nosne pro CDMA.-2000 EV-DO
  • 2. 10. 2004 18:25

    kk (neregistrovaný)
    Tak co Martexi, co delaj tvoje berle? ;)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).