Hlavní navigace

Tisíce lidí naletěly falešné facebookové stránce Apple Store CZ

16. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Schéma je jasné. V aktuálním příspěvku stránka tvrdí, že „distributor z Velké Británie přidává pár kusů zdarma“ a „Apple Store CZ“ bude rozdávat fanouškům.

Je dost s podivem, že tenhle letitý podvod stále funguje. Tisícovky lidí jsou fanoušky zcela zjevně falešné facebookové stránky „Apple Store CZ“, na které můžete najít perly jako „Oficiální prodejce produktů apple“ či adresu http://apple.cz – což sice vyvolává dojem „oficiálnosti“, ale není tak těžké pochopit, že jsou to jenom další šmejdi.

KL24

Pod prvním příspěvkem „Byla založená oficiální stránka produktů Apple pro českou komunitu. Pokud máte zájem o produkty, prosím přesměrujte se na naší prodejnu http://www.apple.cz/, nebo použijte prodejny certifikovaných resellerů.“ najdete stále nezodpovězený dotaz „Můžete doložit věrohodnost stránky? Třeba kontaktem? Protože zatím to vypadá jako fake, navíc admin neumí psát čárky.“ a je dost jasné, že tady žádné doložení nedorazí.

Schéma je samozřejmě jasné a je vidět na posledním aktuálním příspěvku, který tvrdí, že „distributor z Velké Británie přidává pár kusů zdarma“ a „Apple Store CZ“ bude tedy rozdávat fanouškům – za líbí, sdílení a napsaní „Splnil/a jsem“. A co jiného, než 6717 líbí a 7492 komentářů s 9146 nasdíleními (aktuálně už počty vystoupaly na 18 597 lajků, 20 470 komentářů a 25 769 sdílení – pozn. redakce). Lidská  hloupost je tradičně nekonečná. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).