Hlavní navigace

Tištěný PC World v České republice končí

11. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vydavatelství IDG oznámilo, že v České republice končí s vydáváním papírové podoby počítačového měsíčníku PC World. Letošní prosincové číslo bude posledním. Již dříve ukončilo vydávání herního magazínu GameStar, který se obsahově sloučil právě s časopisem PC World a jeho DVD přílohou. IDG chce však nadále značku PC World využívat na Internetu a v příštím roce plánuje vydání nejméně tří tištěných speciálu PC World Extra.

Vydavatelství IDG oznámilo, že v České republice končí s vydáváním papírové podoby počítačového měsíčníku PC World. Letošní prosincové číslo bude posledním. Již dříve ukončilo vydávání herního magazínu GameStar, který se obsahově sloučil právě s časopisem PC World a jeho DVD přílohou. IDG chce však nadále značku PC World využívat na Internetu a v příštím roce plánuje vydání nejméně tří tištěných speciálu PC World Extra.

BRAND24

Další papírové tituly ComputerWorld, BusinessWorld, SecurityWorld a HDWorld budou vycházet i nadále. HDWorld nyní dokonce pětkrát ročně. Větší důraz na Internet má v české pobočce IDG podtrhnout vytvoření pozice online manažera, kterým se stal Jakub Svoboda dříve působící u komunitního serveru Líbímseti.cz nebo zpravodajského serveru iHNed. Bude zodpovídat za provozní a obsahovou stránku serverů vydavatelství.

Od ledna bude spuštěn nový online magazín ChannelWorld, který má být zaměřen na distribuční a partnerský kanál v oblasti informačních technologií a spotřební elektroniky. Šéfredaktorem byl na začátku měsíce jmenován Tomáš Punar, který dříve vedl časopis Computer Business. Strastem některých tištěných IT časopisů v České republice jsme se věnovali v článku Konec papírových IT periodik v Česku(Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).