Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Tomáš Peťovský (Uber): V Brně máme už kolem tisíce registrovaných uživatelů od xls - Brát si za zprostředkování 25 % mi přijde...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 2. 2017 10:34

    xls (neregistrovaný)

    Brát si za zprostředkování 25 % mi přijde jako dost nehorázné, to ti taxikáři, kteří na to přistoupí, musí být dost zoufalí. Doufám, že se spíš budou rozvíjet podobné platformy, kteří řidičům nabídnou férovější podmínky.

    Jinak celý ten byznys Uber je postaven na slovíčkaření jak provozovat taxislužbu bez dodržování zákonných podmínek pro ni a náklady obvykle spojené s dodržováním těch zákonných podmínek přesměrovat do své kapsy. Z tohoto důvodu se nedivím, že má všude problémy.

    Takže by to chtělo udělat z taxislužby volnou živnost, udělat jasné a jednoduché podmínky a dál ať si tu službu řidiči prodávají jak chtějí, samozřejmě za podmínky, že bude zákazník předem seznámen s parametry služby a ty budou dodrženy. Řidiči ať si taky rozhodnou, jestli budou platit procenta nějaké aplikaci, platit za štafl nebo lovit jízdou v ulicích. Nějaké hraní na dokonalou znalost místopisu považuju v době navigací za nesmysl.

  • 19. 7. 2017 19:21

    rhomas6151 (neregistrovaný)

    věřím že výhodnější platformy se časem najdou, třeba WAYMO od googlu který používá bezpilotní taxíky :-D pardon to byl vtípek. Ale vážně, najdou se, ale musíte vůbec otevřít trh, a neděsit každého potenciálního konkurenta, znám startupy které tuhle snahu zavřeli s tím, že celý koncept je příliš právně neprůchodný a uber je jediný kdo se snaží beranidlem tu právní bariéru prorazit nejen pro sebe ale i pro své budoucí konkurenty kvůli kterým bude nucen nabízet řidičům mnohem lepší podmínky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).