Hlavní navigace

Tristní zabezpečení stránek ministerstva vnitra a porno na jeho serveru

30. 4. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Webové stránky ministerstva vnitra a server, na kterém jsou umístěny, jsou zabezpečené opravdu zajímavým způsobem. Vyhledávač Google zaindexoval skript, přes který si mohl kdokoliv prohlížet a kopírovat obsah adresářů na serveru a to včetně těch, které mají být normálně nepřístupné. Kdokoliv si tak mohl stáhnout přístupová hesla nebo třeba zálohy databáze. Navíc klíčová hesla se ukázala jako velmi slabá a ještě byla uložena v nešifrované podobě jako plain text. Aby toho nebylo málo, na serveru…

Webové stránky ministerstva vnitra a server, na kterém jsou umístěny, jsou zabezpečené opravdu zajímavým způsobem. Vyhledávač Google zaindexoval skript, přes který si mohl kdokoliv prohlížet a kopírovat obsah adresářů na serveru a to včetně těch, které mají být normálně nepřístupné. Kdokoliv si tak mohl stáhnout přístupová hesla nebo třeba zálohy databáze. Navíc klíčová hesla se ukázala jako velmi slabá a ještě byla uložena v nešifrované podobě jako plain text. Aby toho nebylo málo, na serveru bylo uloženo minimálně jedno video pro dospělé, které tam nemělo co dělat. (blackhole.sk)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).