Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku TV Nova: V boji proti nelegálnímu šíření našich stanic budeme i nadále pokračovat od LivingLegend - "Soudní dvůr EU rozhodl, že dekódovací karta pro...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 9. 2018 12:15

    LivingLegend

    "Soudní dvůr EU rozhodl, že dekódovací karta pro DTH službu zakoupená v jednom členském státě může být použita rovněž v jiném členském státě, tj. pokud si zakoupíte kartu Skylinku se stanicemi TV Nova v České republice, můžete si kartu odvézt na Slovensko (nebo do jiného členského státu EU) a můžete tuto kartu legálně používat pro příjem stanic Novy v takovém státě"

    Nerozumím tomu.

    1) Koupím kartu v CZ po internetu (přijde technik/ nebo poštou) zapojím do dual boxu a funguji legálně

    2) Koupím kartu po internetu a díky dvojímu zastoupení my ji zprovozní na stávající kartě co mám.

    Takže mám koupit Kartu v CZ zastoupení a "hostovat" jí u SK Skylinku tudíž mi ji může zpřístupnit na i na mojí stávající kartě.

    Mně to přijde jako dvě stejné věci.

  • 3. 9. 2018 13:56

    fd (neregistrovaný)

    Az na ten detail, ze je to v obou pripadech akce zakaznika. Vy jako zakaznik si musite danou sluzbu nejdrive objednat. A je uplne jedno, jestli si neco objednate z CR u slovenske pobocky nebo jestli vam totez zprostredkuje rovnou pobocka ceska.

    A kdyz to vezmeme do dusledku, nemela by nahodou Nova platit Skylinku za poskytnutou prenosovou kapacitu?

  • 3. 9. 2018 13:36

    Vindis

    A o to podstatě Skylinku vlastně jde. Když to lze podle 1), tak proč to neudělat rovnou jako 2).
    Rozdíl mezi nimi je ale v tom, že v případě 1) je to akce zákazníka a tudíž televize na něj nemůže. Tak to tak nějak toleruje. V druhém případě se ale do činnosti zapojuje operátor a na toho už má televize páky a může na něj udělat bububu.

  • 3. 9. 2018 18:05

    BFU (neregistrovaný)

    A to jde, odjet na Slovensko, tam si koupit kartu i když nejsem občanem SR a nemám patřičné doklady a vrátit se domů na Moravu, tam kartu používat a dtud ji platit ? Leda tak H. Jo pokud bude nějakej známej slovák si ji na sebe ochoten zaregistrovat a platit a dá mi ji a já mu budu prachy posílat na jeho účet, pak jo. Ale to by musela být nějaká "rodina". To samý platí o Rakousku. To už ale do toho netahám takový šílenosti, jako je dívání se na ten opakující se odpad s reklamou. Dlouho jsme měli možnost na Moravě sledovat slováky na kabelu. A je to pořád to samý. Buď to dávají dřív u nás a pak u nich a nebo obráceně. Ideální pro důchodce, co si už nepamatují co dávali "včera". To není vtip !!!

  • 3. 9. 2018 18:26

    Vindis

    Chápu. Jde ale o to, že ono spárování na stávající kartě je ale věci poskytovatele. Zákazník si to sice může objednat, ale všechno ostatní - onu službu - už musí zajistit poskytovatel. Proto do toho může televize mluvit. Tím, že poskytovatele zažaluje a soud poté nařídí, aby poskytovatel neprováděl ono spárování.

    Mám pocit, že Nova neplatí za přenosovou kapacitu. Nova na satelitu nemá žádné své místo. Kapacitu zajišťuje a platí Skylink. Tedy ze SP a předplatných, ale ne od Novy. Zrovna u satelitu a kabelovky je to tak, že Nova a Prima si berou od poskytovatelů poplatky za distribuci svých programů. Pouze u pozemního příjmu je to naopak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).