Hlavní navigace

Twitter chce konkurovat Instagramu. Když dva dělají totéž ....

11. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Twitter zpřístupnil novou mobilní aplikaci, která obsahuje filtry a snaživě konkuruje Instagramu. V tomto případě ale doslova platí přísloví hovořící o tom, že když dva dělají totéž, není to totéž. Twitter na Androidu fotí s pomocí výběru fotoaparátu (aplikace pro focení), Instagram fotí „přímo“ a vynechává tak zbytečný mezikrok. Twitter i Instagram sice nabízejí oba „malé“ množství filtrů, ale ty od Twitteru jsou hodně základní. 

Twitter zpřístupnil novou mobilní aplikaci, která obsahuje filtry a snaživě konkuruje Instagramu. V tomto případě ale doslova platí přísloví hovořící o tom, že když dva dělají totéž, není to totéž.

Twitter na Androidu fotí s pomocí výběru fotoaparátu (aplikace pro focení), Instagram fotí „přímo“ a vynechává tak zbytečný mezikrok. Twitter i Instagram sice nabízejí oba „malé“ množství filtrů, ale ty od Twitteru jsou hodně základní. 

A zatímco Instagram přímo vytváří čtvercovou fotografii, Twitter vám umožní vytvořit čtvercovou ručně, nebo nahrávat obdélníkovou. Ve čtvercové podobě je velikost 1024×1025, v obdélníkové 1024×1365. V praxi to znamená, že nahrání fotografie na Twitteru trvá déle než u Instagramu.

 U Twitteru navíc nenajdete možnost rámečků a možnost oříznutí či změny velikosti se mi na Twitteru nepodařilo moc pochopit (ale možná je chyba na mé straně). Jak na Twitteru, tak na Instagramu můžete vzít již existující fotografii v mobilu a použít na ní filtr/y a ořez. 

cif 24 - early cena - média

Pro někoho kdo používá Instagram intenzivně bude cesta Twitteru těžkopádná, nešikovná a vyžadující příliš mnoho kroků. A pokud máte v oblibě některé filtry z Instagramu,  budou vám na Twitteru citelně chybět. Bude vám ale chybět i další podstatná výhoda Instagramu, tedy možnost pořízenou fotografii nahrát na další sociální sítě – Facebook, Tumblr, Foursquare, Twitter a Flickr. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).