Hlavní navigace

Twitter zavádí tlačítko Mute, které umlčí nechtěné tweety

13. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Twitter.com
Nová funkce má pomoci v pročištění timeline od tweetů, které nechcete vidět, bez toho, že byste museli úplně zablokovat jejich autory.

Je to tak trochu blokování, ale ne úplně. Tlačítko Mute na Twitteru umožní skrýt tweety konkrétních uživatelů z vaší timeline. Twitter jeho zavedení oznámil na svém blogu

Tweety a retweety „umlčených“ uživatelů se vám nebudou na timeline zobrazovat a nebudou vám na ně chodit upozornění (pokud je máte zapnutá). Na rozdíl od úplného zablokování ale bude moci „umlčený“ uživatel dále reagovat na vaše tweety (odpovídat na ně, zařadit je k oblíbeným nebo je retweetovat).

To, že jste se rozhodli jeho zprávy nečíst, se přitom nijak nedozví – pokud mu to neprozradíte vy, Twitter to sám neudělá. Pokud budete chtít, můžete si jeho tweety přečíst na jeho profilu nebo si jejich zobrazování opět zapnout.

Tlačítko Mute bude přístupné jak z konkrétního tweetu (stane se součástí nabídky Více), tak z profilu uživatele. To, že máte uživatele „umlčeného“, bude indikovat červená ikonka na jeho profilu.

Tip Lupa_temata

Funkce má být dostupná jak na webovém rozhraní Twitteru, tak v aplikacích pro iOS a Android a firma ji začne uživatelům zapínat v následujících týdnech.

Stejnou funkci už dlouho nabízí řada alternativních klientů pro Twitter, jako jsou Tweetbot či Tweetdeck. Na rozdíl od Twitteru ale umí také z timeline vyfiltrovat například i tweety s konkrétními výrazy či hashtagy. 

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn