Hlavní navigace

Týden.cz umožňuje diskutovat také jen registrovaným

3. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Server Týden.cz rozšířil stále početnější řady tuzemských zpravodajských serverů, které od účastníků diskusí u jednotlivých článků vyžadují předchozí registraci. Důvod je stejný jako na jiných serverech: debaty zhusta fungují jako kanál. Jako ventil, kterým se upouští hnus. Je pak tristní, trapné je číst. Objevují se nejen drsné vulgarity, ale i rasistické ataky, osočování jednotlivců, které není ničím podloženo, nesmysly a bláboly, které běžného čtenáře odrazují a znechucují, uvádí Martin…

Server Týden.cz rozšířil stále početnější řady tuzemských zpravodajských serverů, které od účastníků diskusí u jednotlivých článků vyžadují předchozí registraci. Důvod je stejný jako na jiných serverech: debaty zhusta fungují jako kanál. Jako ventil, kterým se upouští hnus. Je pak tristní, trapné je číst. Objevují se nejen drsné vulgarity, ale i rasistické ataky, osočování jednotlivců, které není ničím podloženo, nesmysly a bláboly, které běžného čtenáře odrazují a znechucují, uvádí Martin Fendrych, komentátor Týdnu.

Týden.cz však zvolil měkčí variantu, takže celá registrace probíhá online a jejím cílem není čtenáře zbavit anonymity. Jediné, co se dá od povinné registrace čekat, je jakási brzda pro ty nejhorší, okamžité výrony hnusu. Než se rozzuřený anonymní hrdina zaregistruje (samozřejmě pod jménem a mailem, který ho stejně neidentifikuje), vychladne, nebude mu to stát za to. Jde spíš o jakousi brzdu, retardér, píše dále Martin Fendrych. Jak známo, například Novinky.cz nebo Lidovky.cz vyžadují spojení účastníka diskuse s konkrétním občanským jménem a fyzickou adresou, na kterou mu pošlou aktivační údaje poštou. Až tak daleko však zatím Týden.cz nejde. (upozornil Josef K. – děkujeme za tip)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).