Hlavní navigace

Názory k článku Chcete občas jednorázově dobrovolničit, a nevíte, kde začít?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2012 11:28

    somnakuno ráklo (neregistrovaný)

    Ten váš výblitek nechápu. Já občas rád dobrovolně dělám něco jiného, než celý den v práci. Mám rád změnu :-) Ne za peníze, to je naprd, protože pak bych u tý práce přemýšlel, jak bych to ošulil, abych si za co nejméně práce dostal co nejvíce peněz. Dobrovolnictví je něco úplně jiného, a je to nejlepší právě v tom, že to NEDĚLÁM PRO PENÍZE. Kdybych to dělal pro peníze, nedávalo by mi to smysl, hlady netrpím.

    To, že vy takovou potřebu nemáte, svědčí spíš o vás, než o společnosti, jak se snažíte prezentovat. Jste zapšklej, myslíte si, že společnost a politika je špatná, budiž, tak buďte dál zalezlej v té své díře a nekazte náladu ostatním.

    (Mluvím obecně, na tu stránku výše jsem koukal jen letmo.)

  • 25. 10. 2012 18:03

    Flasi (neregistrovaný)

    Pokud máte pocit, že některá neziskovka je hlavně způsob, jak odklánět nějaké peníze (takových neziskovek založili jednotliví politici spoustu), tak tam prostě nepracujte :-)
    Dtto v případě, kdy máte pocit, že neziskovka sice jako taková tak nefunguje, ale vedení neziskovky nedává na ty bohulibé účely tolik, kolik by mohlo.

  • 26. 10. 2012 11:15

    Ondřej Bouda (neregistrovaný)

    Nutnou podmínkou pro funkční politiku je funkční občanská společnost. Základem funkční občanské společnosti je ochota se dobrovolně angažovat v nápravě věcí, které nefungují dobře. Tj. ochota pomoct tam, kde můžu a je to potřeba.

  • 25. 10. 2012 13:08

    Teni (neregistrovaný)

    Možná by jedním z prvních zadaných dobrovolnických prací mohla být úprava samotného webu umsemumtam...

    * Asi 10 minut jsem hledal, kde mohu zaregistrovat svou neziskovku (čekal bych link z hlavní strany, čekal bych link v návodném textu - když je tam text "1. zaregistrujte se", proč to není link? Nebo proč není hned poblíž? Čekal bych link ze stránky login (zcela běžné u všech webů s registrací), nic z toho nebylo)

    * Asi minutu jsem hledal způsob, jak upravit profil organizace ("klikací" oblasti jsou obecně na tomto webu dost neintuitivní)

    * pokud jsem přihlášen, nedokážu se dostat na hlavní stránku webu, furt mě to přesměrovává do mého konta...

    Možná jsem jen blbec, ale možná je podobných blbců více :-). Z mého pohledu je ten web designově pěkný, ale při prvním kontaktu z pohledu neziskovek trochu "vysokoprahový" :).

  • 26. 10. 2012 11:25

    Ondřej Bouda (neregistrovaný)

    Hm, a znáte nějaký projekt, který by dokázal dlouhodobě a dobře jet výhradně na dobrovolnících - na všech úrovních řízení? Já ne - každý úspěšný projekt dojde do fáze, kdy začne žrát tolik času, že už se to nedá zvládat jinak než profesionálně (tj. živit se tím). A pak se buď zakladatelům povede se tím uživit, nebo se to pokoušejí udržet ve volném čase - a vyhoří.

  • 26. 10. 2012 22:44

    Dobrovolník (neregistrovaný)

    Já pracuji jako dobrovolník už přes čtyři roky. Věnoval jsem tomu už kolem 200 hodin. Pracuji jako IT správce, ale jako dobrovolník se věnuji seniorům. Už několikrát mi bylo nabízeno, že bych mohl dobrovolničit v něčem ve svém oboru, ale to já nechci. Mám toho totiž dost v práci a věnovat se tomu ještě ve volném čase by mě netěšilo. Na dobrovolnictví mi právě dělá (mimo jiné samozřejmě) radost i to, že je to něco úplně jiného než čemu se věnuji v práci.

  • 4. 10. 2013 14:14

    AgNaR (neregistrovaný)

    Ale politika špatná neni, ta už je přímo v piči, jen ojebává a společnost kurví ona, politika ;) ty raklo jeden politický

  • 9. 2. 2014 21:21

    korem (neregistrovaný)

    Řekl bych, že dobrovolnictví je dobrej způsob jak si sehnat praxi v oboru, ve kterém chcete jednou pracovat. Další taková možnost (kterou jsem se vydal já přes http://itresources.cz/) je dělat na projektech, které jsou časově omezené...sice teda máte práci třeba jenom na 3 měsíce, 8 hodin denně, ale potom můžete si najít něco navazujícího...není to tak jisté, ale je to placené :)

  • 25. 10. 2012 12:25

    odpovědi (neregistrovaný)

    Pokud ty věci je třeba udělat, ať někdo práci lidem, kteří je provedou zaplatí. Že není kdo? No tak to máme problém. Ovšem ten problém není v lidech neochotných pracovat zadarmo, ten problém je úplně jinde, že stát nedokáže zajistit z daní funkce, které jsou potřeba, přestože se ve velkém toleruje megarozkrádaní těchto daní. Pro někoho možná je řešením začít dělat po večerech zadarmo, já jsem však ochotný pouze k tomu druhému řešení: vyjít s klacky do ulic. Až vyřeším problém parazita, mohu řešit problém potřebných. Jinak každou pomoc potřebným parazit zneužije k rozšíření tunelovaní veřejných prostředků z kterým potřebným stále více ubere protože já blb to přeci zaplatím prací zadarmo.

    Tak takhle ne. A už vůbec ne prostřednictvím projektu, který se neštítí zaštítit se ambasádou teroristického státu vytvářejícího další a další potřebné i mrzáky zcela zbytečně v celém světě.

    Stát s nataženou dlaní a říkat ostatním dej mi zadarmo v době, kdy nebude dlouho tvrat a budeme platit poplatky i za dýchání vzduchu, mi přijde krajně nevkusné. Můžete to brát jako výblitek.

  • 25. 10. 2012 11:49

    Fantomas (neregistrovaný)

    Lidi si pomoc nezaslouží :) Ale třeba něco pro zvířata, nebo pro přírodu bych klidně něco udělal :) Tak uvidíme, třeba se tam něco najde

  • 25. 10. 2012 13:07

    somnakuno ráklo (neregistrovaný)

    Proč v tom vidíš furt nějakou politiku? Na tu já kašlu, beru to ze svého pohledu: Kde jinde se ti poštěstí dělat na projektech, ke kterým by ses nikdy nedostal, dostat se na taková místa, o kterých jsi doteď netušil, poznat lidi, které bys jinak v životě nepotkal? Zkusit si práci, na kterou bys třeba jinak neměl odvahu? A zažít něco, co tě ani nikdy nenapadlo, že bys mohl zažít? To je to oč tu kráčí.

    Existují i „firmy na zážitky“, které ti za peníze zprostředkují různé podobné zkušenosti, ale víceméně se tam cítíš jak opička v zoo, chybí tam ten kontext a v podstatě všechny zajímají jen tvé peníze, ne ty sám. Tady zažiješ něco nového a jako bonus tím i někomu pomůžeš. Není to super?

    A když se ti to přestane líbit, no tak to prostě přestaneš dělat. Nebo zkusíš zase něco jiného. Na těhle akcích jsou pozitivní lidi, kteří rádi dělají něco pro okolí, rádi zkouší nové věci a umí si uživat života. Dost se dá od nich naučit. Kdyby to bylo za peníze, bude tam sorta znuděných pologramotů, kteří tam budou jen proto, že jim nic jiného nezbývá.

    Na politiku peč, ta tu je a bude, s klackem nikam nechoď a užívej si SVÉHO života, tenhle zážitek si prostě za peníze nekoupíš.

  • 25. 10. 2012 13:17

    Mareš (neregistrovaný)

    Mně na dobrovolnictví vadí jediná věc: že ti, kteří neziskovkám šéfují, jedou za plný plat, neboť i neziskovou činností se dá docela slušně uživit, má-li na to člověk dost pružnou páteř a dost pevný žaludek. Zadarmo tam dělají jen takoví volové, jako jsme my. ;-)

  • 25. 10. 2012 10:40

    odpověďi (neregistrovaný)

    Máte občas pocit, že byste společnosti rádi něco vrátili.

    Občas mám pocit, že by společnost tupých ovcí a tunelářský stát něco měli vrátit mě.

    Pracujete nárazově, zrovna nemáte zakázku a nechcete zlenivět.

    Děkuji za optání, je tomu právě naopak, mám co dělat.

    Práci si hledáte, a než ji najdete, potřebujete si udržet sebevědomí, že pracovat dokážete.

    Lol, kdybych si hledal práci, tak zaprvé sháním brigádky, abych měl alespoň na jízdné a telefonáty, zadruhé se tomu věnuji a rozhodně nemám čas něco bastlit bokem, zatřetí celý den budu mít rozbitý hlášením se na poště vzdálené od naší vesnice 7 km a nucenými pracemi, takže i tak toho času na hledání práce bude ještě míň - podotýkám, že nemám nic proti povinnosti pracovat pro nezaměstnané, pouze mám něco proti tomu, aby to nebylo ohodnoceno ani minimální mzdou, která sama o sobě je směšná a na normální přežití rozhodně nestačí. Doma samozřejmě budou chtít vypomoci, když jsi nezaměstnaný, takže se dá říct, že nákupy, vaření, úklid, dokonce bysme mohli i něco zasadit na zahrádce, když už "je ten nezaměstnaný".. pokud odmítnu, z těch 2000 až 0 Kč podpory (protože v domácnosti by se nacházel i zaměstnaný, tak bych cikánské plné dávky od ods a schwarzenberga narozdíl od nich nedostal) bych asi nepřežil a jako bezdomovec hadrák bych práci nesehnal asi už vůbec.

    Takže na nějaké dobrovolničení leda tak nasrat, i teď když se daří a čas mám, si raději udělám zásoby na kdoví co bude zítra, to je logické.

    Chcete si vyzkoušet něco, o čem si myslíte, že umíte, ale ještě nemáte dost referencí na to, že by vám za to někdo zaplatil.

    Ne, takovým problémem netrpím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).