Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Uplatní se RSS masově? od Noname - 1. odpovím na problém s neorganizovaností zpráv -...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 4. 2004 9:27

    Noname (neregistrovaný)
    1. odpovím na problém s neorganizovaností zpráv - hlavní zprávy dne se dají do jisté míry poznat i programově, podle počtu výskytů na různých serverech atd. Jeden takový pokus o zpracování je od Patrika Zandla na http://internet.marigold.cz/. Ještě to není dokonalé, ale je tomu pár dnů a lepší se to
    2. nejdřív jsem také moc RSS nechápal, ale teď jsem zjistil, že mi naopak mnoho času šetří a mám informace aktuálnější, a to proto, že většinu článků prostě přelítávám když mě jejich titulek nezaujme a otvírám jenom ty zajímavé. A publikovanou informaci se dozvím do tří minut, což se mi v mém povolání hodí.
    3. Můj předpokládaný vývoj - rss bude nabízet stále více a více serverů, zejména odborných. Na některých už je nyní prý několik desítek procent hitů z rss čteček. Vylepšuje se soft, jsou i takové, co se integrují do outlooku. Odtud již není daleko k tomu, aby to udělal i MS. Možnost ještě vlastního filtrování dle pravidel v Outlooku (či něčem podobném) by byla skvělá.
    4. Nevýhoda pro publikátory (aka noviny, blogeři, ...) - reklama - se začíná řešit a určitě se budou objevovat v rss i reklamní zprávy. Navíc nové verze rss umí i obrázky atd. takže se určitě dostane reklama i tam, ovšem imho se spíše uchytí ty textové, protože obrázkové rss nikdo moc chtít nebude (leda pak až to tam dá ten MS a většina to skousne).
    5. imho se jedná de-facto o znovuzrození push kanálů
  • 6. 4. 2004 12:32

    Vaclav Kabat (neregistrovaný)
    Trosku OT - Bill je avid reader a odmita reserze, protoze rika, ze nechce mit pokriveny pohled na svet, takze je dost mozne postoj MS ke kategorizaci bude timto ovlivnen :-)

    casto se ale setkavam s tim, ze vetsina lidi cte uzasne pomalu, takze zatimco ja (v mladi me dokonce skola odvlekla k psychologovi, neverili, ze ctu tak rychle) prectu clanku 10, jini docitaji prvni=>osobne mi absence kategorizaci vadi na RSS nejmene...
  • 6. 4. 2004 12:37

    Petr (neregistrovaný)
    nevidel bych to tak optimisticky...

    ano..servery pro technoidy budou mit i desitky % hitu...ale nikdy ne servery pro sirokou verejnost...

    myslim, ze vetsina lidi nechce, aby jim byly informace podstrkovany....uz to pred x-lety zkousel MS i Netscape za silne podpory vsech velkych zpravodajskych serveru a neuchytilo se to......je to proste nastroj pro uzkou skupinu lidi (pro zjisteni skupiny se staci podivat na http://www.klipfarm.com/farm.php)..

    ad RSS reklama ..ta drive nebo pozdeji bude muset proniknout ...tedy v pripade,ze se RSS kanaly nestanou placenymi ...coz by nakonec nemusel byt spatny napad ;-))

    ..no abych to shrnul...RSS se nikdy neuplatni masove.... to je jako kdybyste chteli v soucasne dobe barevnych novin prejit k novinam bez obrazku a s jednotnou velikosti pisma. A myslim, ze timto zpusobem nevychazely ani v zacatcich ;-)
  • 6. 4. 2004 14:09

    Niky (neregistrovaný)
    Ale RSS nejsou "noviny bez obrazku a s jednotnou velikosti pisma". Jsou to jenom upoutavky na clanky, bez zbytecneho balastu. RSS lze proste prirovnat k Obsahu v nejake knize. Chcete si precist nejakou kapitolu? Vlezu do obsahu a nejakou si vyberu a nalistuji.

  • 18. 4. 2006 17:25

    Kyjo (neregistrovaný)
    Ad 1) Servery s velkým informačním rozsahem zpravidla poskytují více RSS kanálů -- většinou i kanál s výběrem nejdůležitějších zpráv. Problém s kategorizací není v RSS.

    Ad 3) "Možnost ještě vlastního filtrování dle pravidel v Outlooku (či něčem podobném) by byla skvělá."

    Emailový klient Thunderbird 1.5 už má podporu RSS zabudovanou. Vyhledávací filtry podporuje. Opravdu to dost urychluje čtení, zvlášť když je těch zpráv hodně.

    Ad 4) Thunderbird umí tělo zprávy zobrazit buď jako původní HTML stránku, zjednodušené HTML, nebo jako prostý text -- tudíž problémy s obrázkovou reklamou ve čtečce dpadají.

    http://thunderbird.czilla.cz/
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).