Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Úspěšná kampaň v BillBoardu.cz za 15 minut od Vladimír Stwora - Zní to moc hezky, ale na mě je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2001 22:39

    Vladimír Stwora (neregistrovaný)
    Zní to moc hezky, ale na mě je to příliš složité. Billboard používám, ale při nastavování kampaní si počínám jako slon v porcelánu. Radíte např. editovat parametr "zobrazení na pozicích". Jak jej mohu editovat, když mně to píše, že "příslušná služba není na mém účtu povolená", ale nikde se nedozvím proč není povolená a co mám dělat, aby mně ji někdo povolil.

    Celý systém zadávání kampaní u Billboard je katastrofálně nepřehledný a komplikovaný. Asi je navržen pro lidí s vyšším IQ, než mám já, a s větší praxí u počítačů. Inu, já dělám počítače teprve 28 let a umím jen 15 programovacích jazyků a napsal jsem o počítačích jen jednu knihu . Snad to za dalších 28 let konečně pochopím.

    V mezidobí vážně uvažuji, že s Billboardem seknu a bud dělat něco jednoduššího. Např. navrhovat nový operační systém.
  • 21. 12. 2001 10:56

    Jirka Lahvička (neregistrovaný)
    Na adrese http://new.billboard.cz/users/typy_uctu.bb je nejaky prehled, co je u ktereho typu uctu povolene, ovsem nejsem si jist, nakolik presne to odpovida aktualni situaci. Ovsem nejdulezitejsi cast - vyhnuti se generatorum impresi - stoprocentne funguje vzdy a vzdy bude (pokud se nezrusi cileni aspon na zakladni kategorie :-)
  • 22. 12. 2001 3:06

    Adam (neregistrovaný)
    Moznost "cileni na pozice" je patrne pristupna pouze uctum typu "zlaty". Nove zalozene ucty, stejne tak jako patrne vetsina uctu v systemu vubec, jsou typu "bronzovy" a maji aplikovany nejvetsi restrikce na moznosti nastaveni. Ucty typu "stribrny" jsou na tom o neco lepe, ale opravdu jen o neco.
    Ja osobne jsem se domnival, ze splnenim nekolika (vpravde neprilis narocnych) podminek a obdrzenim statutu "stribrny ucet" ziskam siroke moznosti podrobneho cileni kampani, avsak zdaleka tomu tak nebylo. Umoznilo se mi sice "cileni na IP adresu" nebo "cileni na regiony", to vsak je patrne pro vetsinu webovych prezentaci (ktere vetsinou nejsou vyrazne lokalniho charakteru) v podstate nepouzitelne, kdezto (jak nam potvrzuje i tento clanek) velmi zajimava polozka "cileni na pozice" zustava stale nepristupna.
    Zlaty ucet se podle pravidel BB prideluje pouze "Známým serverům, které nabízejí velmi kvalitní reklamní plochu na obsahově i designově kvalitních stránkách a umisťují do sítě kvalitní bannery" a deje se tak podle vyjadreni predstavitelu BB "jen vyjimecne".
    Neocekavam, ze by moje osobni webova prezentace, nebo i prezentace jakekoliv mensi (ci stredni) firmy mohla byt pokladana za "znamy server" s "velmi kvalitnimi strankami", a tak zustavaji moznosti cileni kampani na BB stale dosti omezene.
  • 22. 12. 2001 18:21

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    Michal Matula mě zase nebude mít rád a bude tvrdit, že mu kazím Vánoce, tak se do něj, prosím, opřete až po svátcích, ;-) ale když jsem v říjnu po spuštění BB napsal tohle:
    S příchodem nového Billboardu už si přestávají jeho uživatelé být rovni. Provozovatelé destinací s větším počtem impresí dostávají výhodnější podmínky na úkor serverů s návštěvností slabší -- toto je jeden z důvodů, proč může Billboard přijít o výraznou část provozovatelů osobních stránek a podobně, protože konkurence žádné překážky plebsu nestaví (a výhody Billboardu proti konkurenci využijí jen vlastníci privilegovaných kont). (Billboard znovu na špici)

    tak se proti tomu mému nařčení o tom, že bohatí berou chudým, Michal Matula bránil. Mno, po čtvrt roce je vidět, že nejsem sám, komu to nepřijde fair (a tím ovšem nechc říci, že by se Lupa smířila s odejmutím zlatého. :-)

    Pokud se tyka poznamky o 'plebsu' - nevim, ale nedovolil bych si nic takoveho o nasich uzivatelich rici. Pri zarazovani uctu do kategorii se orientujeme hlavne dle kvality poskytovaneho reklamniho prostoru, ktery neni urcen velikosti webu, ale umistenim banneru a obsahem webu. Takze stribrny ucet, ktery nabizi celou radu novinek a moznosti muze ziskat prakticky kazdy, kdo se jen trochu snazi a umisti bannery do slusnych pozic. Take jsme se velmi snazili, aby nejnizsi, bronzovy ucet, obsahoval pokud mozno vsechny funkce stareho systemu plus nekolik novinek. Takze prechod je vyhodny pro vsechny slusne a poctive uzivatele. (Nekolik doplneni)

    Je ovšem pravda, že bronzový účet je koncipován pro lidi, kteří nechtějí trávit hodiny nastavováním, moc se neorientují, a jen prostě chtějí mít na svých stránkách banner. Na tenhle typ uživatelů kdybyste vybalili složité nastavení, tak by odešli raději někam jinam.

  • 22. 12. 2001 18:25

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    Ještě jsem zapomněl napsat, že pokud tedy Michal Matula to s kvalitou prostoru myslel vážně, tak nikomu nebrání, aby i se serverem s minimem PV/d získal zlatý účet. Pokud to někdo zkusíte, dejte vědět. Kdybych to zkoušel já, tvrdili byste, že jsem splnil podmínku uvedenou v pravidlech, že zlaté účty se dávají "známým".

    Matula mě opravdu po letošních Vánicích nebude mít rád. :-)

  • 23. 12. 2001 9:02

    Michal Matula (neregistrovaný)
    Martine, v klidu :o)))

    Je fakt, ze jsme udelali jednu chybu - tou je to, ze jsme jeste porad neopravili text u podminek pro ziskani zlatych uctu. Ta hlavni podminka neni ani tak velikost a pod, to co jste citoval je v podstate jen jeden z prikladu. To dulezite je "obzvlastni prinos pro ostatni cleny nebo system jako takovy". Uznavam, ze velke servery jsou v tomto zvyhodneny, protoze jsou v zasade jakymsi lakadlem pro ostatni cleny a jsou tak skoro automaticky velkym prinosem pro system :o) Ale dovedu si predstavit i jine prinosy a s nekterymi cleny uz o nich jedname. Nechte se prekvapit.

    Netreba snad pripominat, ze je take potreba splnit vsechny podminky pro stribrny ucet.

    Kdyz uz jsme u nej, myslim, ze hlavni vyhodou stribrneho uctu je MOZNOST cilit jen na servery, ktere jsou na stribrnem nebo zlatem uctu, vsechno ostatni je jaksi navic. Jak uz jsem nekde napsal, cely princip typu uctu vznikl na zaklade pozadavku uzivatelu, kteri si stezovali, ze oni davaji kvalitni prostor a dostavaji nejaky jiny, ktery oni povazuji za velmi nekvalitni.

    Proto si myslim, ze naopak princip typu uctu, ac to zni paradoxne, rovnost v systemu ZVYSUJE. Pokud date kvalitni prostor, muzete zobrazovani sve reklamy omezit jen na ucty, ktere prosly stejnou kontrolou, jako vas.

    Ostatni vlastnosti uctu jsou tedy spise motivaci pro cleny, aby jim stalo co nejvice za to splnit podminky pro stribrny ucet. Ti, kteri si na to stezuji jsou zrejme povetsinou ti, kteri vi, ze by podminky nesplnili, ale chteli by vyhody tech, kteri je splnit museli. Stribrnych uctu uz mame velkou radu a opravdu o nich nerozhoduje pocet stran ci unikatnich IP adres. Vetsine zadosti jsme mohli hned nebo po vyzadani drobnych uprav vyhovet.

    Takze vyzyvam vsechny, kdo chteji stribrny ucet, aby si precetli manual, podivali se na svuj ucet a sve stranky, zda vyhovuji podminkam, udelali pripadne nutne kroky k upravam a pozadali o nej. Nase predstava o rozlozeni uctu v systemu byla takova, ze nejvice jich bude stribrnych, malinko zlatych a zbytek bude bronzovych = nove ucty, ucty ktere nesplnily podminky nebo nemely zajem prestoupit.

    Hezke "nezkazene" Vanoce vsem :o)

    Michal Matula :o)))
  • 23. 12. 2001 10:30

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    To jsem rád, že jste to takhle napsal. :-) Každý teď má alespoň naději, že se ke zlatu může dostat i bez óbrnávštěvnosti.

    Pěkné a klidné Vánice, přeju.
  • 27. 12. 2001 9:37

    Jirka Lahvička (neregistrovaný)
    Omlouvam se ctenarum clanku, ze jsem neodhalil, ze moznost cileni na pozice je pouze pro zlate ucty (vychazel jsem z moznosti zlateho uctu Atlasu a z tabulky http://new.billboard.cz/users/typy_uctu.bb, kde neni o cileni na pozice ani zminka, tj. predpokladal jsem, ze natolik trivialni cileni ma povolene kazdy). Tip 1, ktery je stejne asi nejmene dulezity, se tedy vztahuje jen na zlate ucty, coz je by stejne mela byt cilovka Lupy :-).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).