Hlavní navigace

V Hradci funguje interaktivní mapa parkovišť

12. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová služba pro motoristy, kteří autem jezdí do Hradce Králové, funguje od počátku dubna na regionálních webových stránkách www.hradeckralove.cz. Jedná se o novou interaktivní mapu parkovišť v širším centru města. Návštěvník webu má možnost vyhledat si na stránkách seznam parkovišť v okolí lokality, do které jede a podle potřeby si vybrat parkovací místo, které mu nejvíce vyhovuje.

Nová služba pro motoristy, kteří autem jezdí do Hradce Králové, funguje od počátku dubna na regionálních webových stránkách www.hradeckra­love.cz. Jedná se o novou interaktivní mapu parkovišť v širším centru města. Návštěvník webu má možnost vyhledat si na stránkách seznam parkovišť v okolí lokality, do které jede a podle potřeby si vybrat parkovací místo, které mu nejvíce vyhovuje.

cif 24 - early cena - média

Uživatel mapy snadno zjistí, kde najde nejbližší možná parkoviště od místa určení a jak jsou daleko. Dozví se také řadu dalších podrobných informací o vybrané ploše, např. zda se za parkování platí a případně kolik, orientační kapacitu parkoviště a v neposlední řadě i reálnou šanci na zaparkování. Interaktivní mapa parkovišť vznikla na základě nepřehledné situace, která u parkování v Hradci Králové nastala poté, co systém parkování přeše pod správu společnosti ISP.

Hledání na mapě parkovišť používá technologii od společnosti Google. Uživatel tak může vyhledávat podle přesných názvů ulic včetně čísla popisného i podle GPS souřadnic. Cíl je možné určit i kliknutím do mapy. „Pro jednodušší a rychlejší hledání jsme pro návštěvníky vybrali nejčastěji hledaná místa, která jsme přehledně rozdělili do tématických kategorií,“ upřesnil provozovatel webových stránek Jaroslav Fišer. Mapa parkovišť přitom není jedinou službou pro motoristy. Již několik let úspěšně funguje na webu i systém dopravních kamer, který monitoruje hustotu provozu na vytížených dopravních uzlech ve městě.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).