Hlavní navigace

Věci veřejné napoprvé nezvládly online referendum o účasti ve vládě

9. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Věci veřejné (VV) chtěly být první českou politickou stranou, která o událostech na nejvyšší politické úrovni nechá rozhodnout přímo své řadové příznivce a voliče prostřednictvím internetového referenda. Řeč je konkrétně o online referendu k účasti Věcí veřejných v koaliční vládě pod vedením premiéra Petra Nečase. Hlasování ale muselo být odloženo. Strana VV se velmi omlouvá všem svým Véčkařům, ale hlasování bude třeba z technických důvodů posunout na sobotu 10.7. od 10:00 do pondělí 12.7. 10…

Věci veřejné (VV) chtěly být první českou politickou stranou, která o událostech na nejvyšší politické úrovni nechá rozhodnout přímo své řadové příznivce a voliče prostřednictvím internetového referenda. Řeč je konkrétně o online referendu k účasti Věcí veřejných v koaliční vládě pod vedením premiéra Petra Nečase. Hlasování ale muselo být odloženo. Strana VV se velmi omlouvá všem svým Véčkařům, ale hlasování bude třeba z technických důvodů posunout na sobotu 10.7. od 10:00 do pondělí 12.7. 10:00 uvádí strana na svých webových stránkách.

Strana VV se snažila o maximální zabezpečení hlasování, což vzhledem ke krátké přípravě na referendum přineslo nečekané problémy. Programátoři dodavatelské firmy dodali v dobré víře funkci, která nedovolila hlasovat Véčkařům, jejichž heslo neobsahovalo velké písmeno a číslo. Přestože VV na tento ‚chyták‘ upozornili ve svém direct mailu, mnoho Véčkařů, kteří tuto zprávu nečetli, nechápali proč se nemohou přihlásit stojí dále na webu nové parlamentní strany. Ta v referendu umožní hlasovat jen příznivcům registrovaným ještě před volbami, aby se předešlo možné manipulaci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).