Hlavní navigace

Velký přehled: Co všechno čeká zákazníky kvůli změně Digi TV na Telly

19. 3. 2020
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Telly
Satelitní a internetová služba Digi TV se od dubna přejmenovává na Telly. Podívejte se, jak to ovlivní cenové a programové balíčky.

Z českého trhu od 1. dubna 2020 mizí původně rumunská značka Digi TV. Satelitní a internetová televize se přejmenuje na Telly. Rozhodnutí udělala společnost Lama Energy Group, která platformu vlastní na českém trhu od roku 2015.

„Nový majitel do vylepšování a rozšiřování služeb investoval více než 250 milionů korun a inovace vyvrcholily jak změnou obchodního názvu společnosti (od 1. 4. 2020), tak změnou obchodní značky služby na Telly,“ oznámil provozovatel služby v tiskové zprávě.

Tvář značky se mění i kvůli proměně poptávky zákazníků. Obchodníci hlásili, že většina nových klientů Digi TV nechtěla satelit, ale internetovou televizi, respektive aplikace. V posledních šesti měsících chtělo 73 % zákazníků internetové řešení.

„Za pět let v Digi jsme prošli velkou proměnou, ve které chceme dále pokračovat a reagovat tak na přání a potřeby zákazníků,“ poznamenal výkonný ředitel Vladimír Rusnák. „Přivedlo nás to na rozcestí, kdy jsme se museli rozhodnout, zdali pokračovat ve známé značce Digi, nebo se vydat vlastní cestou, pod novou značkou, která bude více sedět naší filozofii.“

Grafická podoba

Vizuální styl služby Telly vymyslelo grafické studio Najbrt. Hlavním fontem je Neue Haas Grotesk Display Pro. Tvůrcem marketingové kampaně k představení nové značky, která se zaměří na televizi, venkovní plochy a internet, je agentura Grizzlink.

Nabídku budou tvořit tři programové balíčky, jejich skladba se ale liší podle toho, jestli si zákazník objedná satelitní, nebo internetovou televizi.

V případě internetové televize balíček Malý za 200 Kč měsíčně obsahuje 67 stanic, z toho 32 v HD. Střední stojí 400 Kč měsíčně a tvoří ho 105 stanic, z toho 53 v HD. Velký zahrnuje 127 stanic za 600 Kč měsíčně, 68 z nich je v HD.

V případě satelitní platformy jsou ceny stejné, ale nabídka osekaná. V Malém balíčku je 45 stanic (22 v HD), ve Středním 81 (z toho 37 v HD), ve Velkém 99 kanálů (z toho 41 v HD).

Samostatně se objednávají balíčky se stanicemi HBO a sportovní kanály. Tři kanály HBO jsou konkrétně za dalších 200 Kč měsíčně, respektive s přístupem do videotéky HBO Go za 250 Kč měsíčně.

U sportovních stanic opět záleží na tom, jestli si klient vybere internet, nebo satelit. V případě internetové televize obsahuje balíček Sport za 250 Kč měsíčně 21 stanic, z toho 20 v HD. Naopak na satelitu je za stejnou cenu 16 stanic (a 13 v HD). I po změně obchodního názvu zůstávají v nabídce stanice Digi Sport 1 HD, 2 HD, 3 HD a Premier Sport HD.

„Také do budoucna plánujeme rozšiřovat naši programovou nabídku. Jakmile bude spuštěna, uvedeme novou zpravodajskou stanici CNN Prima News HD. Nejmenší diváci se mohou těšit na Lala TV HD,“ doplnil Vladimír Rusnák.

Pro současné zákazníky se nemusí měnit nic. Kdo chce zůstat u aktuálních předplacených balíčků, může. Pokud se však rozhodne přejít na tarify Telly, dostane na 3 měsíce celou nabídku za cenu vybraného balíčku.

Programová nabídka Telly - internet
Autor: Telly

Programová nabídka Telly – internet

Programová nabídka Telly - satelit
Autor: Telly

Programová nabídka Telly – satelit

Všechny smlouvy jsou nově bez závazků a spojené s věrnostním programem. Každých 12 měsíců si věrný zákazník může vybrat z různých dárků, od vyšší programové nabídky po věcné odměny. Kompletní nabídka Telly je pro nové zákazníky k vyzkoušení na 1 měsíc zdarma bez závazků.

V květnu Telly spustí novou Zákaznickou zónu na svém webu, kde si předplatitelé budou moci spravovat svůj účet a platit za sjednané služby kartou.

Možnosti sledování Telly

  • Satelitní TV se set-top boxem
  • Satelitní TV s CA modulem
  • Internetová TV se set-top boxem
  • Samsung Smart TV
  • Android TV/set-top box
  • Apple TV
  • Zařízení iOS a Android
  • Windows 10
  • Webový prohlížeč

Celkově až na 4 zařízeních bez příplatku v rámci celé Evropské unie.

Domácnosti mohou používat Telly přes aplikace, anebo připojit k televizoru set-top box Arris VIP 1113. Uživatelské prostředí televizních aplikací a set-top boxů bylo zjednodušeno a sjednoceno. Základem pro sjednocení se stane poslední aplikace, která byla spuštěna na konci roku 2019 pro televizory s operačním systémem Android.

Podporované jsou aplikace pro chytré televizory Samsung a Android TV, na Samsungu se má brzy objevit nová verze, zřejmě v průběhu dubna. V přípravě je aplikace pro LG.

Nahrávky budou nově synchronizované mezi zařízeními a celková kapacita nahrávek se zvýší.

Telly se také připravuje na vysílání v Ultra HD. Začne podporovat kodek H.265 s nižší datovou náročností.

Služba Telly bude nabízet i připojení k internetu v síti CETIN, při pořízení v kombinaci s televizními službami bude o 100 Kč levnější. I v tomto případě je smlouva bez závazku.

MMF24

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).