Hlavní navigace

Viasat History uvede Tajemství podsvětí. Zaměří se na Jakuzu, Řád asasínů či třeba na Ku-klux-klan

12. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Viasat History
UVNITŘ GALERIE – Ode dneška každé pondělí můžete sledovat šestidílný dokumentární seriál, který vás provede zvláštním světem tajnůstkářských spolků.

Od těch esoterických a sektářských přes polovojenské a fanaticky náboženské. Zkrátka spolků pouze pro zasvěcené, které mají svou vlastní hierarchii, svá vlastní pravidla a své vlastní zákony. A ty by často nejraději rozšířily na celý svět.

A o čem bude – mimo jiné – řeč?

ČTĚTE TAKÉ: Viasat History nabídne dramatizované příběhy zasazené do věrných reálií

Viasat History a Záhady středověkých vražd

Je známo, že Hitler a další vysoce postavení nacističtí vůdci i důstojníci měli silnou víru v okultismus. Soudí se, že jejich odkaz žije dál v potomcích některých vojáků, politiků i lidech, kteří vyznávají stejné hodnoty, ale s původními nacisty nemají nic společného. Právě toto téma celý seriál otevírá.

Předmětem dalšího z dílů je nechvalně proslulý Ku-klux-klan vyznávající řád nadřazené rasy, který vznikl ve městě Pulaski ve státě Tennessee po občanské válce a v dobách své největší slávy měl milion členů. Seriál se ptá, jaké byly motivace a sny rasistů v kápích a jak vypadá jejich organizace dnes.

Tajemství podsvětí rovněž poodhalí roušku organizace s pověstí nemilosrdných vyděračů a krutých vrahů, která vznikla v Japonsku 17. století – Jakuzy. Podívá se ale také na Řád asasínů či Převorství sionské.

ebf - partner 1

Při natáčení pořadu byly použity archivní záběry, skrytá kamera i detailní rekonstrukce historických událostí. Všemu předcházel důkladný výzkum, který se snažil odhalit i nejrůznější zkreslení a o jednotlivých spolcích podat ucelený obraz.

Dokumentární cyklus Tajemství podsvětí můžete sledovat na Viasat History každé pondělí od 12. září do 17. října vždy od 21:00 hodin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).