Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vodafone testuje VoIP: přichází Park Talk od Pavel - Tak to je přeci logické, že když se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 4. 2013 9:20

    Pavel (neregistrovaný)

    Tak to je přeci logické, že když se volá přes sip a ne přes operátora, že se volné minuty od operátora nevyužijí. To je problém využít tedy nejdřív volné minuty od operátora a pokud dojdou, volat potom už přes VoIP? A nebo zkrátka neplatit nějaký vysoký paušál, ale jen ten nejnižší pro udržení telefonního čísla, případně i předplacenku bez paušálu? Osobně mám tarif Vodafone - ČD za 88,-/měsíc a když mi dojdou volné minuty, tak volám přes VoIP. Jak jednoduché :-))

  • 30. 4. 2012 15:19

    brk (neregistrovaný)

    Připadá mi to jako hodně ubohý pokus, jak se na oko tvářit, že jsou laciní, protože hovory začínají na nízké sazbě a přitom nabídnout službu pro naprosté minimum uživatelů, takže to nebude kanibalizovat vlastní používanou drahou službu.

    Kdysi jsem používal SIP klienta od Nokie. Perfektní integrace, takže to bylo složité asi jako sestavit videohovor. Těch několik desítek haléřů za minutu vypadalo lákavé, ale jen do chvíle, než jsem si všiml, že mi díky tomu propadají volné minuty, kterých mám díky tarifu přes rámcovou smlouvu víc než dost za směšný peníz.

    Víc než podobnou službu potřebujeme schopného regulátora, který zmenší propastný rozdíl mezí běžnými a korporátními zákazníky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).