Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Výrobci se chystají na testování kompatibility u ČRa. Pokud projdou, získají logo „DVB-T2 ověřeno“ od anonym - Adolfe, je s podivem, jak můžete vynášet takovéto...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 8. 2016 7:52

    bez přezdívky

    Adolfe, je s podivem, jak můžete vynášet takovéto kritické, rezolutní a nepravdivé závery o testování kompatibility příjímačů pro DVB-T/HEVC. Docela mně tyto vaše řádky nas.... Zde na tomto místě jsme několik let již volali po takovéto službě, aby český divák měl vodítko při koupi přijímačů, které budou u nás správně fungovat. Snažil jsem se o to i ve svých testech DVB-T přijímačů a Bohumil Herwig u televizních. Tato služba šetří peněženky zákazníků a současně nutí výrobce a dovozce k tomu, aby u nás něprodávali přijímače, které nebudou správně fungovat. České Radiokomunikace se toho ujali i když prakticky by měla tato povinnost příslušet Ministerstvu průmyslu a obchodu. Není nic jednoduššího pro potencionálního zákazníka, aby si v prodejně, nebo z letáku vybral přijímač s originálním českým logem (samolepkou) která bude zaručovat funkčnost. Pak z trhu zmizí výrobci, kteří se nebudou řídit naším D-bookem a odtatní se rychle přizpůsobí. Touto cestou se vydali i v Německu, což byl a je pro nás dobrý příklad. Doufám, že jsem Vás přesvědčil o tom, že Váš názor není správný.

  • 26. 8. 2016 6:22

    bez přezdívky

    Při zavádění DVB-T nic takového nebylo a svět se nezbořil. A to zde byly tehdy jen ty Radiokomunikace, takže by to mělo i smysl. Na DVB-T2 budou min. 2 různí operátoři, takže nálepky jednoho z nich jsou prakticky k ničemu. Kromě toho v první fázi se bude jednat hlavně o set-top-boxy, kde nějaký výrobce z Číny má toto úplně na háku, ten udělá model pro německý trh, doplní češtinu do menu a vymalováno.

  • 26. 8. 2016 7:43

    bez přezdívky

    Tak znova kolik Ádo (vynechat "S" tak jsi klon diktátor kníráče) ...ti je roků, když si nepamatuješ, že i v ostrém rozjezdu DVB-T existovala samolepková a letáková značka která garantovala funkční použití v Česku... To samé použivaly a používají i jiné státy u všeho viz Němci mají nyní i logo s T2... Jinak doplnění Češtiny do Menu neřeší i dekódování národních znaků i v H.265 tj. skryté titulky atd. věci... můžeš mít nadále s chybama pokud to bude model pro jiný stát... o toho se ty testy nastavení parametrů HEVC atd. technologie vysílání a příjmu signálu na Žižkově prováděly ve spolupráci s výrobci...

  • 26. 8. 2016 9:07

    bez přezdívky

    Co pořád máš s nějakým kníračem a diktátorem? Jestli v tomto směru trpíš fetišismem, tak zkus svoje pudy ukočírovat a nedávat veřejně najevo :-)

    Při rozjezdu DVB-T si na nic z toho, co popisuješ, nepamatuju. Ale jistě to nějak připomeneš.

  • 26. 8. 2016 9:28

    bez přezdívky

    Jestli je můj názor správný nebo ne, nemůžu posoudit. Každopádně si za ním ale stojím, protože operátoři DVB-T2 budou od počátku min. 2 (zatímco jakási "garance" je pouze ze strany jednoho z nich, což nutně vede k domněnce, že jde víc o reklamu na sebe sama, než o blaho diváka). Sporné je pak také to, co se vlastně bude garantovat - bude to např. i funkčnost určitých dekódovacích modulů v STB a TV? To asi sotva, že? Dalším problémem je pak vývoj u DVB-T2, protože jak známo třeba od Skylinku, tak se certifikace mění spolu s tím, jak se vše vyvíjí. Letos koupím něco s nálepkou a za rok nebo dva už to nemusí platit (a myslet si, že se zastaví čas a všechno bude pořád stejné, je pochopitelně iluzorní). V neposlední řadě pak taky vidím část obyvatelstva, která si pod pojmem "garance" začne představovat, že chytne signál na kus drátu všude a všech programů (snad jich teda moc nebude :-) ). Prostě a jasně, jakékoliv garance jsou nesmysl a nepoužívají je např. ani mobilní operátoři, kde je ještě větší riziko, že někdo na trh doveze přístroj s chybějí podporou něčeho (např. LTE, příp. LTE jenom pro část zde užívaných pásem apod.).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).