Hlavní navigace

Příjmy Facebooku ohrožuje rozmach přístupu z mobilů

27. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Facebook stále roste, ale nejpomaleji od roku 2011, odkdy údaje zveřejňuje. Ke konci června byl počet měsíčních aktivních uživatelů na 955 milionech, z 901 miliónu ke konci března. Denně aktivních uživatelů bylo 552 milionů. Mobilní uživatelé však narostli o dvě třetiny meziročně, na 543 milionů. Za druhé čtvrtletí Facebook utržil 1,18 miliardy dolarů (meziročně o 32 % více) a vykázal čistou ztrátu 157 milionů dolarů, anebo 8 centů na akcii, způsobenou výdaji souvisícími se vstupem na burzu …

Facebook stále roste, ale nejpomaleji od roku 2011, odkdy údaje zveřejňuje. Ke konci června byl počet měsíčních aktivních uživatelů na 955 milionech, z 901 miliónu ke konci března. Denně aktivních uživatelů bylo 552 milionů. Mobilní uživatelé však narostli o dvě třetiny meziročně, na 543 milionů.

Za druhé čtvrtletí Facebook utržil 1,18 miliardy dolarů (meziročně o 32 % více) a vykázal čistou ztrátu 157 milionů dolarů, anebo 8 centů na akcii, způsobenou výdaji souvisícími se vstupem na burzu (bez nich uvádí výnos 12 centů na akcii).

Vývoj akcií Facebooku 26. července oproti 25. červenci.
Autor: Reuters

Vývoj akcií Facebooku 26. července oproti 25. červenci.

Investory trápí především prudký nárůst mobilního užívání Facebooku, jelikož na něm Facebook zatím neumí vydělávat peníze — způsoby teprve hledá. Ve zprávě dokonce zcela chybí výhled na čtvrtletí třetí.

BRAND24

Akcie Facebooku se včera na burze propadly už po oznámení výsledků Zyngy, příjmy od níž se na celkových příjmech Facebooku podílejí více než desetinou. Po zveřejnění zprávy Facebooku (po uzavření burzy) se jeho akcie v obchodování po obchodních hodinách propadly až k 24 dolarům.

Zdroje: zpráva Facebooku, Reuters

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).