Hlavní navigace

V pražském akcelerátoru Wayra už pracuje jen osm týmů z původních deseti

23. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dva týmy se nedokázaly podílet na programu, ač každý z trochu jiných příčin. Telefónica nyní uvažuje, zda dvě uvolněná místa doplnit jinými zájemci.

V prostorách Wayry na Václavském náměstí 3 zejí dvě týmová místa trvale prázdnotou. Wayru už opustily projekty LinxyExcalibur, oba velice slibné.

Wayra je rezidentní akcelerátor. Nejsou v ní sice píchačky, ale očekává se, že se alespoň někteří zástupci každého týmu budou osobně účastnit na programu akcelerátoru. To se stalo Linxy i Excaliburu překážkou.

Linxy odešli prostě z osobních časových důvodů. Tiskové oddělení Telefóniky se pro Lupu vyjádřilo:

Členové týmu nemohli věnovat pobytu v Akademii čas, který je potřeba. Pro týmy totiž připravujeme neustále různé přednášky, návštěvy apod. Dále týmy prezentují svůj pokrok na projektu a pod.
Navrhovali jsme samozřejmě různé alternativy, ale Linxy se rozhodli neblokovat zbytečně místo a potenciál, který nemohou plně využít. Nicméně, stále uvažují o účasti ve Wayře při některé z pozdějších výzev.

Osobní důvody Lupě potvrdil i Tomáš Majerský za Linxy.

Ani tým Excaliburu neměl dost času na pobyt ve Wayře, ale z příčiny dalších závazků, a to vůči Deutsche Telekom.

MMF24

Jak jsme už napsali, Excalibur zároveň vyhrál vývojovou podporu od Deutsche Telekomu v hodnotě půl milionu eur (zatímco pražská Wayra nabízí do čtyřiceti tisíc eur). Už v době přijetí do Wayry si tým nebyl jist, jak se obé podaří skloubit, neboť Deutsche Telekom jim poskytuje vývojáře v Polsku.

Patrně jen čas a místo, a nikoli rivalita operátorů zapříčinily, proč Excalibur už nepokračuje ve Wayře. Telefónica nám k tomu napsala:

O účasti Excalibru na projektu Deutsche Telekomu jsme věděli a nebyl nijak v rozporu se zájmy Wayry. Z dalších jednání však vyplynulo, že tým Excalibru musí plně dostát závazkům, které mu vyplynuly ze spolupráce s Deutsche Telekomem a nemůže se v následujících měsících plně věnovat práci v české Wayře. Proto došlo k dohodě o ukončení spolupráce. Rozhodnutí bylo oboustranné.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).