Hlavní navigace

Web Českých drah se dočkal mobilní verze

10. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

České dráhy tento týden spustily mobilní verzi svých webových stránek. Podle zástupců železničního dopravce se tak výrazně zjednodušuje hledání spojení, cenových nabídek a informací o cestování vlakem prostřednictvím chytrých telefonů. Autor: Josef Petrák, ŽelPage.cz Uživatel může prostřednictvím webu prohlížet jízdní řády jednotlivých vlaků a zobrazit jejich aktuální polohu na mapě. Dozví se také o případných mimořádných událostech či výlukách.

České dráhy tento týden spustily mobilní verzi svých webových stránek. Podle zástupců železničního dopravce se tak výrazně zjednodušuje hledání spojení, cenových nabídek a informací o cestování vlakem prostřednictvím chytrých telefonů.


Autor: Josef Petrák, ŽelPage.cz

Uživatel může prostřednictvím webu prohlížet jízdní řády jednotlivých vlaků a zobrazit jejich aktuální polohu na mapě. Dozví se také o případných mimořádných událostech či výlukách.

Od změny jízdního řádu, která proběhne v prosinci, bude možné prostřednictvím mobilního webu Českých drah též nakupovat jízdenky. V prosinci rozšíříme mobilní portál také o eShop, kde si zákazník přes mobil koupí jízdenku a kód jednoduše ukáže personálu ve vlaku. Vůbec tak nemusí cestu plánovat, chodit na pokladnu, ani jízdenku tisknout, uvedl Jiří Ješeta, výkonný ředitel Úseku pro obchod a marketing ČD.

Zdroj: tisková zpráva a ŽelPage.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).