Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Windows Phone 7 po pár týdnech: Zkušenosti s novou platformou od Michal Altair Valášek - Řadu parametrů jsem v článku skuytečně nezmiňoval, protože...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 6. 2011 13:49

    Michal Altair Valášek

    Řadu parametrů jsem v článku skuytečně nezmiňoval, protože pro mne nejsou důležité. A, jak je výslovně v článku napsáno, posuzoval jsem to podle svých subjektivních nároků.

    Pro velkou část kupců je možná neexistující česká lokalizace problém, u mne je to přesně naopak. Já jsem zvyklý všechny elektronické věci používat v angličtině a češtinu všude vypínám a když to nejde, jsem strašně naštvaný - ostatně, v Sunnysoftu by mohli vyprávět, jak jsem se u každého PDA pečlivě ujišťoval, že tam lokalizace není, resp. že ji mohu nenainstalovat.

    Pokud se týče marketu, tak mi to přišlo jako velké omezení. Pak jsem zjistil, že na svém předchozím telefonu používám pouze dvě doinstalované aplikace: Google Maps (což je v článku obšírně pojednáno) a čtečku čárových kódů (která je ve free části marketu pro WM7 taky).

  • 6. 6. 2011 14:10

    Michal Altair Valášek

    Já jsem o pořízení datové karty uvažoval už dlouho, protože když jsem někde v terénu, tak mne štve, že musím mít mobil přivázaný k notebooku kabelem a nebo si drásat baterku Bluetoothem. ExpressCard strčím do notebooku napevno, a mám vystaráno, to mi za těch pár stokorun stojí. Ale YMMV.

    Deaktivace a vymazání fugnuje skutečně tak, že se aktivuje po jakémkoliv připojení telefonu k Internetu, není to vázáno na SIM kartu, ale na telefon.

    O marketu jsem psal už výše - zjistil jsem, že ho nepotřebuju.

    S "tragickými odezvami" nemohu souhlasit. Mám shodou okolností asi nejlevnější WP7 na trhu (kupoval jsem to narychlo a tohle bylo jedné v Sunnysoftu skladem) a mých 1200 kontaktů to zvládá s přehledem velmi rychle.

  • 7. 6. 2011 1:09

    Hexer (neregistrovaný)

    WP7 neumi kouzelnou funkci HOT-SPOT? Ja si ji velice oblibil u Androidiho telefonu :) zadne skarede slozite bluetooth... zadny kabel... internet pro vsechny ! :)

  • 8. 6. 2011 10:29

    . (neregistrovaný)

    Mně to prostě přijde taková hulanoidní recenze. Typické rysy jsou prakticky nekritické nadšení - sebemenší blbost, co funguje, je vynášena do nebes (ačkoliv jinde by to člověk považoval za normální a nehodné vůbec zmiňovat), zatímco nedostatky jsou záměrně bagatelizovány (zbytečná funkce, dá se "snadno" obejít atp.).
    Jestli takovouhle PR recenzi psal autor fakt zadarmo, tak je s prominutím hloupej.

    A korunu tomu nasazuje neustálé otírání o iPhone. Já ho zkusil, vůbec mi nesedl, nechtěl bych ho ani zadarmo, ale ten telefon lidem evidentně vyhovuje, jinak by za něj nehorázný prachy nedávali. Zatímco telefony s WP7 jsou za hubičku a vyjma pana Valáška je stejně nikdo nechce.

  • 6. 6. 2011 8:16

    MarsSnickers (neregistrovaný)

    a to poněkud z širšího pohledu. Osobně jsem před pár týdny řešil otázku, jak dál s mobilem. Na čtrnáct dnů se mi do ruky dostala i Omnia 7 a fakt nějak dodnes nechápu, jestli to Microsoft myslel vážně. Do testu jsem šel bez zaujetí, fakt mě lákala hlavně nízká cena a hardwarové vybavení telefonu. První co mě překvapilo, byla rychlost celého systému, ale tam to nadšení skončilo. Autor článku haní "přeplácané" UI ostatních systémů, ale mě osobně UI WP7 příjde daleko přeplácanější a neproduktivnější než u ostatních systémů. Samozřejmě má WP7 propracovanou synchronizaci s Exchange a perfektního mailového klienta, ale to je přeci pochopitelné, vždyť je to Microsoft. Hlavním problémem pro rozšíření a pro velkou část potencionálních kupců je však dle mého skromného názoru absence lokalizace a možnosti plnohodnotného využití marketu. V dnešní době, kdy se lokalizují i menu foťáků a televizí, to považuju za nehoráznost s něčím takovým přijít na trh. Ovládám angličtinu a němčinu, ale tohle mi prostě vadí, v telefonu chci mít "zprávy" a ne třeba "Nachrichten".
    Nejsem vědma a nevím, jak bude celý systém WP7 vypadat za rok nebo za dva, ale vím, že do něj už asi znovu nepůjdu. Microsoft udělal uvedením tolik fatálních chyb, že získání si nějakého podílu na trhu, ho bude stát nekřesťanské prachy a nadlidské úsilí.

  • 6. 6. 2011 8:34

    x (neregistrovaný)

    No on autor (IMO zcela zamerne) tyhle veci radsi ani nezminuje ... jednoduse mi to prijde jako ze to otestoval a pak si zpetne vymyslel par veci, ktere jakz takz funguji jako sve "pozadavky".

    Napr. "absence tetheringu" vs "Nicméně pořízení druhé datové karty a GPRS modemu není zase tak drahé a náročné."

    No jiste, platit druhy datovy tarif (zbytecne) a navic sebou tahat dalsi kram, ktery se nekde zapomene ...

    A ad deaktivace/smazani telefonu na dalku, autor je nejspis neskutecne naivni trouba, kazdy chmatak prvni co udela je, ze vyjme a zahodi kartu operatora. Chtel bych videt, jak pak ten telefon nadalku zamkne/vymaze ...

    Ostatne, znam celkem dost lidi, kteri meli odjaziva telefony s widlema a po pokusu se sedmickama od nich utekli - nezustal ani jediny. Sestkove aplikace totiz nefunguji a sedmickove neexistuji (takze cely market je leda na kulovy).
    Navic dosli k zaveru, ze M$ se snazi vytvorit stejne uzavreny system jako Apple, jenze narozdil od jablecnyho systemu, widle "proste nefunguji". Ovladani je naprosto neintuitivni, system je preplacany, odezvy naprosto tragicke (plati zejmena u telefonu levnejsich - seznam kontaktu se oteviral 30s ...).

  • 6. 6. 2011 9:31

    gck23 (neregistrovaný)

    ad smazani telefonu, nevim jak u WP7 ale u mobilnich woken 6.5 vubec nezalezelo na sim karte, clovek ho vymazal pres exchange a jakmile se telefon pripojil k netu (wifi/ jina simkarta) tak se udelal hardreset

  • 8. 6. 2011 9:57

    Marty (neregistrovaný)

    "A ad deaktivace/smazani telefonu na dalku, autor je nejspis neskutecne naivni trouba, kazdy chmatak prvni co udela je, ze vyjme a zahodi kartu operatora."

    Moc nechapu Vas komentar - neni problem autora, ze vetsina naroda jsou svine kterym slusnost nic nerika a co neni privazany druhej den neni (a mozna i kdyz to privazany je). Nicmene svetle vyjimky se najdou i u nas kdyz pritelkyne ztratila penezenku v dalkovem autobuse byla ji za dva dny vracena i penezma a doklady uvnitr a v zahranici je pomer svini na velikost zeme mnohem mensi. Takze, to beru jako super funkci a kdyz nahodou telefon ztratim budu doufat, ze ho najde nejakej slusnejsi clovek a pokud telefon zobrazi zpravu o tom koho kontaktovat pri nalezu je tu sance, ze ho dostanete zpet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).