Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Windows XP budou k mání déle a podíl Linuxu stoupá od Jiří Macich - Myslím, že aktuální zpráva, pod níž se nachází...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 4. 2008 0:58

    Jiří Macich
    Myslím, že aktuální zpráva, pod níž se nachází tato diskuze, svědčí právě o tom, že Microsoft si to nemyslí. Sám jsem ale zvědav, jak bude v této třídě počítačů konkurovat open source, který si může hardwarová společnost upravit na míru danému zařízení. I když v případě Asus EEE nebo OLPC se ukazuje, že Microsoft je ochoten si svůj systém pro tato zařízení rovněž upravit. Ale obecně si myslím, že u ULCPCs Microsoft nemá moc jasno, co nabídnout a docela tápe (viz neslavné Starter edice).
  • 4. 4. 2008 22:39

    anonymní
    že roste zájem o slabší a nízkopříkonové stroje, které s dostatkem levných pamětí s rezervou stačí pro některé aplikace, například pro trvale běžící Home servery, surfování nebo přehráváni multimédií. A pro tyhle účely jsou XP úplně postačující, zvlášť když se použije na zdroje méně náročný free software. Intel už na to přišel a nabídl trhu platfomu Atom. Pokud si v Microsoftu myslí, že tenhle segment trhu mohou ignorovat, případně ho zlikvidovat odstřižením XPéček, jsou na omylu a přispějí k dalšímu rozšíření alternativních OS.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).