Hlavní navigace

Xbox 360 s WiFi v Česku během července, Xbox Live na podzim

29. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft upřesnil, kdy se čeští zákazníci a uživatelé dočkají dříve prezentovaných novinek souvisejících s herním zařízením Xbox 360. Inovovaná verze této konzole se v České republice začne prodávat 16. července za stejnou cenu jako nynější Xbox 360 v edici Elite. Její cena se pohybuje v e-shopech od cca 5 500 korun do 8 400 korun. Nový Xbox 360 v první řadě zjednodušuje přístup na Internet. Jeho majitelé již nemusí pro připojení k Internetu natahovat po domácnosti další kabely nebo dokupovat…

Microsoft upřesnil, kdy se čeští zákazníci a uživatelé dočkají dříve prezentovaných novinek souvisejících s herním zařízením Xbox 360. Inovovaná verze této konzole se v České republice začne prodávat 16. července za stejnou cenu jako nynější Xbox 360 v edici Elite. Její cena se pohybuje v e-shopech od cca 5 500 korun do 8 400 korun. Nový Xbox 360 v první řadě zjednodušuje přístup na Internet. Jeho majitelé již nemusí pro připojení k Internetu natahovat po domácnosti další kabely nebo dokupovat u nás dosti drahý WiFi adaptér. Podpora WiFi je totiž konečně v základní výbavě této inovované verze.

Pohodlnější přístup na Internet zákazníci ocení hlavně v souvislosti se zpřístupněním služeb Xbox Live. Ty dosud nebyly oficiálně k dispozici pro uživatele v České republice. Nový Xbox 360 konkrétně podporuje nejen 802.11b a 802.11g, ale také 802.11n, čímž se konkurenční PlayStation 3 pochlubit nemůže. Ten má však navíc Blu-ray mechaniku, kterou nepřináší ani tento inovovaný Xbox 360. Oproti dřívějším modelům má mít ale nižší spotřebu i hlučnost, disk s větší kapacitou (250 GB), hned pět portů USB 2.0 (namísto tří) a chlubí se menšími rozměry. Uvidíme, jestli nový model vylepší pověst této konzole, které dala dosti zabrat hardwarová selhání přezdívaná hráčkou komunitou jako červená smrt. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).