Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Za nezrychlené ADSL mohou modemy? od Petr Andrš - Mě GTS vůbec neposlalo žádné info, mám jít...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 6. 2007 10:48

    Petr Andrš (neregistrovaný)
    Mě GTS vůbec neposlalo žádné info, mám jít na 6144/384 a zatím mám ADSL1 modem a jedu přes PPPoA. Nový modem bych si musel koupit nebo se zavázat na rok, klidně bych zůstal na PPPoA a spokojil se s 4096/384, což je "průnik" toho co bych měl mít a aktuální synchro rychlosti mého modemu, ale nikdo prostě se mnou nekomunikuje. Na webu už mají, že navyšování bude probíhat do 31.8.
  • 20. 6. 2007 13:12

    Petr (neregistrovaný)
    Na webu GTS je taky napsáno, že o změnu na PPPoE je potřeba požádat. Jinak se nedá rychlost zvýšit. Narazil jsem na to náhodou :o(

    Jinak se tam dá taky ověřit podle čísla, kdy má být rychlost navýšena, ale informace je na nic. Prý po 16.6.2007. Dnů, které tomu vyhovují je opravdu hodně!
  • 20. 6. 2007 13:15

    Petr (neregistrovaný)
    Ještě jedna poznámka. Taky mi z GTS řekli, že jednoho dne se prostě rychlost změní a to jestli mám ADSL 2+ modem nebo ne bude můj problém. Pochybuju o tom, že by O2 nějak sledovala jestli modem ADSL 2+ zvládá a pokud ne, tak by rychlost neměnila.
  • 20. 6. 2007 13:55

    an (neregistrovaný)
    Tedy, to ti nezavidim...
    Na lince v byte, kde uz nebydlim, ale zustal tam bracha s adsl jeste od iolu z dob, kdy to startovalo a 192/64 byl velkej hit (z cehoz plyne Alc home kdovico, s PPPoE radne zablokovanym CTc a annexA) jsem zrychlovani resil zhruba dva tejdny a to jeste jen diky tomu, ze jsem se o to trosku staral (pote, co mi oznamili, ze po 16.5. me natvrdo prepnou na pppoe, at si to nastavim).
    Takze 17.5. jsem naklusal s novym modemem (kterej jsem musel koupit, zadnej kupon se v uctech nenasel - ale z toho O2 nevinim). Pripojil jsem ho, nefungovalo nic, z infolinky vypadlo, ze se nic nedelo a ze tyhle stary linky si nechavaj na konec. Pripojil jsem starej modem, jelo to krasne dal... pripojeni vypadlo 21.5. vecer. Dojel jsem, pripojil novej modem, a nic. Infolinka prijala hlaseni, _nekdo to nejak_ resil (mozna (. ), ve ctvrtek jsem se dotazal znova, to uz pipli neco o annexu, a ze me spojej s (vyssim) technickym oddelenim. To me presvedcovalo, ze se ten well da jen tak snadno prepnout na jinej annex. Na to jsem se zeptel i u wellu, protoze jsem mel dojem, ze annex je podle instalacni placky k modemu zjevne veci minimalne firmware, nikoli prostyho nastaveni (dneska vim, ze neni, i uvnitr je neco fyzicky trosku jinak, ty modemy s annA se sem bezne ani nevozej). Sam telecom montuje uz dva roky vyhradne annB.
    Od toho patku to nekdo resil, ve stredu dostal telecom uz ultimatum, ze pokud to nepojede 1.6., tak me nezajima co PAK udelaj, a ze se vypovi smlouva. Rozjelo se to v prubehu 31.5.
    Cely jen proto, ze na linku s annA narvali pppoe bez ohledu na modem (kterej znali, ten alcatel je porad pronajatej (a jo, je to blbost, ale dodneska nebyl duvod to resit), kterej pppoe neumi, pri tom, ze menej za modemy, ktery jsou vyhradne annB. Je nenapadne, ze jenom pppoe stacit nebude. To jsem jeste zjistil, ze na splitteru u annexu nezalezi.. tady si porad nejsem uplne stoprocentne jistej, ale myslim, ze zalezi... aspon alcatel na novym splitteru od toho wella linku nevidel... a naopak.
    A uplne bokem - jeste ze se ten novej modem primo kupoval a nemenil za starej - jen diky tomu ta linka jela mezi 16.5. - 21.5., tak dlouho trvalo to prepnuti na pppoe. Zpetne vim, ze se zacalo opravdu sestnactyho, jak meli... jen to trvalo tejden. Mit v ty dobe uz jen toho wella, tak neslo nic. Na druhou stranu, mozna by to jako celek fungovalo driv.
    Znate tu o pravy a levy ruce... co o sobe navzajem moc dobre vedej? (:
  • 20. 6. 2007 23:01

    TNK (neregistrovaný)
    Annex A se pouziva v asii kde nebyly pouzivane frekvence pro isdn, annex B se pouziva v evrope protoze isdn sluzby jsou zde bezne - tzn. ano i splitter pro annex a a b musi byt rozdilne. Ohledne enkapsulace pppoe a pppoa je to tak ze se vsichni operatori z financnich duvodu snazi prejit na levnejsi (a rozsirenejsi) PPPoE. Jinak prava a leva ruka - to je poemrne presny popis toho co se v nasich telekomunikacnich firmach deje dnes a denne :)
  • 20. 6. 2007 23:17

    anonymní
    Annex A se zpocatku pouzival i u Telecomu (spolecne s PPPoA) - byval to takovy placaty zeleny usb modem ve tvaru rejnoka ;-)
  • 2. 7. 2007 15:40

    an (neregistrovaný)
    I ty alcately... usb modem jsem nikdy nechtel (: Navic to telecom delal malinko jinak... na klasicky analogovy linky pouzival annexA (nepotreboval tak siroky pasmo pro hlas), na isdn daval annexB.
  • 2. 7. 2007 15:41

    an (neregistrovaný)
    Pral bych si, aby tyhle zakladni informace vedeli i u O2 ... aspon technici, kdyz uz nikdo jinej... (:
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).