Hlavní navigace

Zabezpečení WiFi přes WPA-TKIP prý není bezpečné

28. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zabezpečení bezdrátové sítě WiFi pomocí WPA s TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) se podle posledních zpráv jeví jako nedostatečné. Jistě si vzpomenete na zprávu, že WPA lze snadno prolomit již za čtvrt hodiny. Japonští výzkumníci techniku Erica Tewse a Martina Becka vylepšili. Toshihiro Ohigashi z Hiroshima University a Masakatu Morii z Kobe University dovedou prolomit toto stále ještě dosti používaného zabezpečení během pouhé jedné minuty. Není však nutné panikařit. WPA v kombinaci s AES …

Zabezpečení bezdrátové sítě WiFi pomocí WPA s TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) se podle posledních zpráv jeví jako nedostatečné. Jistě si vzpomenete na zprávu, že WPA lze snadno prolomit již za čtvrt hodiny. Japonští výzkumníci techniku Erica Tewse a Martina Becka vylepšili. Toshihiro Ohigashi z Hiroshima University a Masakatu Morii z Kobe University dovedou prolomit toto stále ještě dosti používaného zabezpečení během pouhé jedné minuty. Není však nutné panikařit. WPA v kombinaci s AES (Advanced Encryption Standard) se zatím takto prolomit nedaří. Stejně tak by nadále měli být v bezpečí sítě zabezpečené pomocí WPA2, ať už s TKIP nebo AES. (Network World)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).