Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zaujme mBank místo eBanky? od anonym - To je zase diskuze. Pokud má někdo z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 11. 2007 15:41

    anonymní
    To je zase diskuze.
    Pokud má někdo z Vás účet v US tak mi potvrdí, že se v drtivé většině případů nepoužívají žádné ověřovací SMS, jednoduše máte jen HESLO. Ke zneužití se staví banky poměrně velkoryse, takže bráno čistě statisticky těch pár excesů asi pro ně nehraje roli.
    No pokud si někdo napíše PIN na kartu nebo heslo na monitor, tak to je debil, o tom žádná.
  • 28. 11. 2007 20:31

    Bochi (neregistrovaný)
    Ano, je to tak. Mám v US několik účtů a všude je to řešeno jen přes ID a heslo s tím, že u Bank of America se vám při loginu ještě zobrazí specifické informace, které znáte jen vy (vámi zvolený obrázek a text), takže hned vidíte, že dáváte heslo "do správných rukou" (ochrana proti phishingu). Rozhodně to ale není nic, co by vás obtěžovalo, pořád zadáváte jen ID a heslo. Postoj US bank k případným zneužitím účtů je přesně jak píšete, také jsem to v praxi párkrát vyzkoušel a nebyl s tím problém. Krytí takových excesů jim skutečně nestojí za zvýšený opruz zákazníků a za náklady vynaložené na vyšší stupeň ochrany. Věřím, že to mají dobře spočtené, ovšem musíme brát také v úvahu, že jde o mnohem konkurenčnější prostředí než v ČR. Bohužel. Mimochodem, ohledně internetového bankovnictví jsem se dostal do křížku vloni s KB, takže pro ilustraci toho, jak na nás české banky kálí se můžete podívat sem.
  • 4. 12. 2007 2:07

    anonymní
    Dost zajímavá diskuse. Škoda že se neúčastní taky někdo ze strany těch, co se zabývají bankovní kriminalitou, určitě by se rádi "přiučili u expertů teoretiků". Dělají to totiž úplně jinak, asi jim něco nedochází.

    Navíc riziko že tu banku vytuneluje někdo zevnitř, je mnohem větší, než všechny tady zmíněné technické kuriozity (formy útoku) dohromady.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).