Hlavní navigace

Zjišťovali jsme, jak by dopadla štědrovečerní večeře ze surovin nakoupených od počítače

18. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Online nákup potravin je v Česku zatím stále v plenkách. E-shopů s potravinami je jako šafránu. Server Vitalia.cz vytipoval pět funkčních obchodů a vyzkoušel, jak na nich probíhá nákup na štědrovečerní večeři. Pokud nebydlíte v Praze, Brně či jejich okolí, máte obvykle smůlu, říká Lenka Krbcová, šéfredaktorka serveru Vitalia.cz. Testované e-shopy se liší v mnoha aspektech: nabídce a pestrosti sortimentu, cenách i v dalších podmínkách. Porovnat jednoznačně ceny je prakticky nemožné. Konečnou…

Online nákup potravin je v Česku zatím stále v plenkách. E-shopů s potravinami je jako šafránu. Server Vitalia.cz vytipoval pět funkčních obchodů a vyzkoušel, jak na nich probíhá nákup na štědrovečerní večeři.

Pokud nebydlíte v Praze, Brně či jejich okolí, máte obvykle smůlu, říká Lenka Krbcová, šéfredaktorka serveru Vitalia.cz. Testované e-shopy se liší v mnoha aspektech: nabídce a pestrosti sortimentu, cenách i v dalších podmínkách. Porovnat jednoznačně ceny je prakticky nemožné. Konečnou sumu značně ovlivňuje obchodní politika konkrétního obchodu, výše minimální objednávky, poplatky za dopravu apod., uvádí Lenka Krbcová.

Navíc cena by při nákupu potravin neměla být jediným kritériem, nezapomínejme na kvalitu a rozmanitost sortimentu. Nabídka e-shopů je často velmi skromná, nebo se liší v jednotlivých kategoriích. Máslo mají jedno, piv třicet. Často chybí i jakékoli informace o prodávaném zboží, dodává Krbcová.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).