Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zkuste to bez drátů, milý Marconi! od Ivo MACHULDA - Dobry den, venuji se bezdratovemu internetu cca od roku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 4. 2000 0:18

    Ivo MACHULDA (neregistrovaný)
    Dobry den,
    venuji se bezdratovemu internetu cca od roku 1995 to bylo jeste v dobe kdy o tom bylo tabu. V dnesni dobe delam jako bezpecnostni konzultant pocitacu pripojenych k internetu v lokalite Frydek-Mistek. Videl jsem desitky nainstalovanych zarizeni od X provideru, ale musim rict ze cim dal tim vic se setkavam s tim ze instalace zarizeni nebyla provedena odborne. Denne vidim nezaizolovane VF konektory,privedenych 220V primo na strechu budovy, nevyvazane kabely, anteny pripevnene na "2 srouby". Skratka pryc je doba kdy tuto praci vzdy delali odbornici ci alespon lide se zakladnim elektrotechnickym vzdelenim a trochou soudnosti.

    Co po techto ISP a hlavne takzvanych smluvnich partneru Cesnetu muze chtit kdyz nemaji ani povoleni poskytovat telekomunikacni sluzby, ani jiný ŽL a konkretne ve F-M je jejich obchodni reditel t.c. na nahradni vojenske sluzbe sam u sebe ve firme. Zakonne podminky pro poskytovani techto sluzeb ba se mely pritvrdit.

    PS: Ne ze bych chtel nejak propagovat bezdratova pojitka site Applet pana Poborila, ale vyse uvedene informace o neodbornosti a lajdactvi se jich netykaji.
  • 19. 4. 2000 1:30

    Jiří Vogl (neregistrovaný)
    Vážený pane Machulda,
    veskrze s Vámi musím souhlasit, že WLL sítě dnes instalují firmy zcela rozdílně (nejen kvalitou, ale i naprostou ignorancí jakýchkoli povolení).
    Jelikož jste, ale konktrétně jemnoval firmu CESNET z.s.p.o., pro kterou jsme WLL sítě v několika městech vystavěli, musím Vám oznámit, že naše firma se v této oblasti pracuje již několik let a všechny potřebné povolení a koncese vlastní.
    Obecně se dnes setkáváme se dvěma hlavními problémy. Jedním je vysoká hustota zařízení a druhým jsou několikanásobně vyšší vyzářené výkony než povoluje norma v pásmu 2,45 GHz (k rušení dochází i z pomněrně vzdálených zařízení). Možný výpočet lze provést na http://www.skylink.cz/skylink/calculator.nsf
    V některém předchozím článku jsem četl o konkrétní instalaci na budově Strojimportu v Praze. Tuto instalaci také prováděla naše firma a patří rozhodně k těm lepším (obrázky mohu zaslat). Problém Strojimportu je spíše v nezájmu pronajímatele vystavět vhodné stožáry pro segmentové umístění antén všech poskytovatelů (CESNETu bylo dané místo přiděleno) čímž by odpadlo vzájemné ovlivňování vysokými vyzářenými výkony. Také je (na tako exponovaných objektech) nutné si předem dohodnot rozdělení pásma nebo hopping sekvencí.

    Jiří Vogl
    Unreal Technology spol. s r.o.
  • 20. 4. 2000 17:22

    Cvicek (neregistrovaný)
    Vazeny pane Machulda, za svuj zivot jste snad nainstaloval jednu antenu, a tu mate na strese nad svou kancelari. Bohuzel takovym zpusobem jaky jste popisoval v clanku. Je mi lito ze si vybijite zlost na svem Internetovem poskytovateli. Rad Vas provedu po nami nainstalovanych bodech a ukazi Vam jak se v dnesni dobe mikrovlny instaluji. Rad bych Vam pripomel ze jste ke kritizovanemu ISP providerovi pripojen. Mohu Vam jen poradit "prejdete uz konecne k nekomu jinemu". Takovou ztratu verim prezijeme a rovnez nasi spokojeni zakaznici. Preji pekny den
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).