Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zkuste to bez drátů, milý Marconi! od Karel Pribramsky - Timto bych se rad pripojil k nekolika dalsim,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 4. 2000 13:48

    Karel Pribramsky (neregistrovaný)
    Timto bych se rad pripojil k nekolika dalsim, kteri kritizuji seznam poskytovatelu - je proste hrozny - nulova moznost aktualizace, nulova vypovidajici hodnota.
    Nejlepsim resenim by bylo dle meho nazoru kdyby vsichni provideri veskere pozadavky svych klientu o pristup na www.lupa.cz proste zrusili.
    Co se tyka kvality dnesniho clanku - je o neco lepsi nez ten minuly - zatimco v minulem clanku odbornikovi dojde, ze autor nevi o cem mluvi po prvnich trech radcich, v dnesnim je to o dvacet procent lepsi.
    Nejlepsi by bylo, kdybyste se pridali do seznamu odhlasenych domen.
    Vas Karel Pribramsky
  • 17. 4. 2000 14:31

    Karel Chvalovský (neregistrovaný)
    Dobrý den,

    rozhodně se nepovažuji za naprostého odborníka na bezdráty, přesto bych neřekl, že jsou v článku vyložené blbosti... Případně, pokud by jste mohl mluvit konkrétněji?

    S pozdravem Karel Chvalovský
  • 17. 4. 2000 17:04

    Ing. Tomáš Drajsajtl (neregistrovaný)
    Nevim, o co vam jde. Jsem velice rad, ze je tu konecne alespon orientacni prehled o bezdratech. Kdybych potreboval zjistit informace o konkretnim okresnim meste, ziskam zde informaci, kdo mi dokaze v dane lokalite pripojeni poskytnout a sluzby a cenu na miru si uz necham sdelit od poskytovatelu samych.
  • 17. 4. 2000 17:35

    Karel Pribramsky (neregistrovaný)
    Netvrdim, ze jsou tam vyslevene blbosti, ale myslim za by neskodilo drzet se osnovy, jednou vyrcenych nazoru a zamyslet se nad tim, co muze veta, kterou napisete sdelit nam, potencialnim ctenarum.

    Tri priklady:

    Ve druhe vete davate zapravdu panu Syrovatkovi - proc tedy na konci clanku opet jmenujete konkretni firmy IDP, IQNET, InWay a TTNET? Z jakeho duvodu neumite nebo nechce nazvat a popsat srozumitelne a prehledne jednotlive zpusoby zpoplatnovani?

    Stejne tak pochybuji o velke informacni hodnote vety: "Jen malo je Vam platna vyhodna nabidka připojení k Internetu....".

    Myslim, ze je stejna jako informace, ze "rozdil v cene muze byt dan rozdilnou kvalitou sluzeb, ale take nemusi".

    A na zaver mi dovolte uprimne zapochybovat o tom, ze je kdokoliv schopen udelat si dobry obraz o trhu v poskytovani pristupu k internetu bezdratovou technologii pres jeden vikend.
  • 17. 4. 2000 17:36

    David Rohleder (neregistrovaný)
    Co myslite tim "Nejlepsim resenim by bylo dle meho nazoru kdyby vsichni provideri veskere pozadavky svych klientu o pristup na www.lupa.cz proste zrusili. "?

    To jako aby provideri blokovali pristup k serveru lupa.cz? Muzete nam sdelit nejaky rozumny duvod?

    Pokud jste nahodou ISP, muzete sdelit jmeno firmy abych vedel, kam se urcite nepripojit?

  • 17. 4. 2000 18:24

    Karel Pribramsky (neregistrovaný)
    Neberte to tak doslova. Vzdyt sami autori priznavaji, ze kvalita jejich databaze je nulova...
  • 17. 4. 2000 21:18

    Karel Chvalovský (neregistrovaný)
    Pokud jde o úvod, nezbývá mi než souhlasit, opravdu se často vzdaluji od tématu a vyvracím názory, které jsem předtím obhájil a opačně :-( Možná je to přívalem nápadů, které často nestíhám krotit ;-) Pokud jde o osnovu, většinou se ji držím, tento článek však vznikal zcela jiným způsobem, který bych nechtěl pro jeho vulgární označení jmenovat...

    ad 1) Nevidím žádný rozpor mezi souhlasem s p. Syrovatkou a uvedením názvů providerů, jak to myslíte? Pokud jde o ty způsoby zpoplatňování, tak také nevidím, kde je chyba?

    ad 2) Berte tu větu jako úvod...

    ad 3) Má to svoji logiku, věřte mi ;-), ale uznávám, že toho věta moc neřekne...

    ad 4) A kdo říká, že jsem se poskytování přístupu k Internetu přes bezdráty věnoval pouze jeden víkend? On je totiž rozdíl věnovat se bezdrátům jako takovým a prohrabovat se jeden víkend ceníky...

    Vaše narážka, že je po pár řádcích vidět, že autor neví o čem píše mi nepříjde na základě těchto výhrad příliš opodstatněná. Spiš to tak vypadá, že když už, tak autor neumí psát... Akorát nevím, co je lepší ;-)
  • 21. 4. 2000 7:25

    Jiří Žárský (neregistrovaný)
    Mám dobrý nápad. Co kdybychom se všichni ( to se asi nepodaří)domluvili a jednoduše www.lupa.cz ODROUTOVALI na 127.0.0.1 .
    Nebo jim dáme ještě šanci ?

  • 21. 4. 2000 8:38

    David Rohleder (neregistrovaný)
    Mam jeste lepsi napad: Pokud se Vam lupa nelibi, tak ji nectete.

    Aspon se zbavime blbych kecu o ODROUTOVANI.

  • 18. 4. 2000 8:33

    Marek Hajek (neregistrovaný)
    Nesouhlasim s tim, ze na Lupe.cz jde o dezinformace ohledne ISP.
    Pokud jde o ceny - objektivni je, ze ISP maji malokdy i na svych webech ceny, ktere odpovidaji konecnym individualnim nabidkam v projektech a navic sami ISP prilis nespolupracuji pri jakychkoliv info o cenovych nabidkach.
    Vrele doporucuji komukoliv, aby se pokusil o vytvoreni aktualni databaze o ISP (ceny, pokryti, technologie, garance...) a potom teprve kritizoval.
    Dobre si pamatuji dobu, kdy na Lupu chodil snad kazdy uzivatel internetu, aby se podival, jak je ktera sit ISP prostupna. Lupa tehdy sehrala dulezitou roli v oblasti saturace siti ISP. Dnes jiz alespon u kvalitnich primarnich ISP pominula doba "kontroly a porovnani", protoze vetsina dosahuje na paternich spojich stabilne kvalitnich hodnot.
    Dnes se Lupa.cz prioritne zameruje na zpravodajstvi a duvod je prosty - kdo si chce najit sveho ISP, ktery vyhovuje nabidkou sluzeb urcite jej v miste sveho pusobeni najde. Netvrdim, ze tyto analyticke informace by nebyly pro uzivatele internetu vyhodou, ale udrzet takovou databazi aktualni je prilis nakladne a snad by se vyplatila zprovoznit jako placena analyticka sluzba. Kdokoliv si muze server s takovou databazi zprovoznit a pokusit se konkurovat a vydelat na nabidce tohoto typu. Urcite to bude prinos pro cely cesky internet.

    Marek Hajek
    regionalni ISP - Opava, Krnov, Bruntal, Ostrava, Hlucin, Kravare
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).