Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zpravodajství iHned dostalo krásný nový kabát. A co víc? od anonym - "Na první pohled se změna vydařila..." Patricku, jako nezávislý...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2011 15:57

    bez přezdívky
    "Na první pohled se změna vydařila..."

    Patricku, jako nezávislý a poctivý novinář byste měl zachovat chladnou hlavu a nebýt tolik kolegiální ;-). Nebo vám nový iHNed opravdu vyhovuje? Nevěřím, že máte opačný názor než 100 % lidí v diskuzi zde i na samotném iHNed.

    Jako pravidelný "odběratel" staré verze jsem velmi nepříjemně překvapen. Mám rád smysluplné inovace a i profese tvůrce webů mě nutí sledovat trendy v grafice a programování - vždy však při zachování přístupnosti a použitelnosti webu. Jsem zcela zklamán, na novém iHNed nenacházím nic pozitivního, je to krok špatným směrem. Zadavatel se zřejmě příliš soustředil na design (a komerční zájmy: pageviews, reklama) a potřeby cílové skupiny svého webu zcela ignoroval. Vyřešil to tak, že koupil "světového" grafika bez vztahu k samotným novinám a na testování ve focus groups už mu nezbyly peníze.

    A Jan Vyhnánek? Stačí se podívat do jeho portfolia: kdeže ty staré dobré časy portálu Týden a Lidovek jsou. Jan Vyhnánek mě přesvědčil, že není zárukou designu kvalitního zpravodajského webu.

    Bohužel změna internetové verze zapadá do kontextu redesignu papírových HN po odkoupení Economie Zdeňkem Bakalou, které jsem kvůli "přehlednosti" (čti: bulvarizaci) také přestal kupovat.

  • 7. 5. 2011 13:34

    petrib (neregistrovaný)

    jediné co se změnilo k lepšímu je možnost rozkliknout obrázky
    jinak hrůza, nepřehledné, nízká informační hodnota, vytracení zavedených rubrik

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).