Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zůstává účet zaměstnance v sociální síti majetkem společnosti po ukončení pracovního poměru? od x - Protoze to jsou negramoti. (pro informaci, za gramotneho povazuji...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2012 17:17

    x (neregistrovaný)

    Protoze to jsou negramoti.

    (pro informaci, za gramotneho povazuji cloveka, ktery umi nejen nakreslit/nada­tlovat pismenka, ale taky rozumi vyznamu vet a v soucasnosti zvlada zakladni obsluhu PC = umi poslat mail, vi co kam patri, vi, ze to neni nic co by muselo vzdy dorazit obratem a ze je treba to pripadne overit telefonicky ... + samo nejaka zakladni editace a prace s textem/tabulkou ...)

    Mimochdem, cela hromada jich ma hesla ulozena na firemnim stroji a samozrejme si je nepamatuji, nacoz prijdou druhy den po opusteni firmy ... Ale abych nekrivdil jen uzivatelum, spousta "takyadminu" svym oveckam vyklada, jak potrebuji znat jejich hesla a ovecky jim je samozrejme reknou ...
    U veci ktery adminuju ja, zasadne usery nutim do nastaveni hesla ktery nebudu znat - ma to dve vyhody, nikdo po me nechce abych "na nekoho" neco udelal a kdyz nekdo neco podela (a je videt kdo), nikdo nemuze tvrdit, ze sem to moh byt ja. A jelikoz mam rad data v bezpeci, tak napr maily jsou sifrovany => po odchodu zamestnance se k nim nikdo bez nej nedostane, coz je jedine dobre (schranka se samozreme deaktivuje => nic noveho do ni neprijde a vsem pripadnym zejemcum o tento mail je po nejakou dobu zasilana informace na koho se maji obratit).

  • 4. 1. 2012 17:06

    Flasi (neregistrovaný)

    Těžko říct, proč to dělají. Ale třeba proto, že se z práce na soukromý mail nedostanou a zaměstnavateli nevadí, že si na firemním mailu řeší soukromé věci (pokud to nepřesáhne nějakou míru).
    Já jsem prvně považoval lidi, co posílají obrázek zásadně tak, že ho vloží do do DOC souboru za idioty. Potom jsem zjistil, že hodně korporátních sítí fungovalo tak, že DOC musí projít vždy a všude, zatímco JPG příloha v e-mailu byla filtrovaná.
    Taky jsem zažil to, že ředitel požádal v roce 2003 všechny zaměstnance, aby používaly ve firmě místo soukromých mailů maily firemní, protože na firemním serveru je spolehlivý antivir - což tehdy na freemailech rozhodně nebylo pravidlem. Já osobně jsem si byl poměrně jistý, že se z pošty virem nenakazím, takže jsem ho neposlechl, ale nepochybuji, že to někteří udělali.

  • 7. 1. 2012 16:15

    x (neregistrovaný)

    Hmm, sileny je, kdyz prijde cosi na pozici "personalistka", vsude to roztrubuje "ja ty pocitace nemam rada" a kdyz ji po 20. vyjde soucet 10 cisel v excelovske tabulce jinak (pocitany na stolni kalkulacce), jde se zeptat ITku, "jestli by to neslo nejak udelat". Slo, vypoved.

    A ne, tohle neni sranda ani prehaneni a ani ji nebylo 50+ (holka +- po skole). Zhruba jako kdyby prisel kopac a ptal se jak vypada krumpac a jestli se to drzi za to dreveny nebo zelezny...

  • 4. 1. 2012 16:27

    R61 (neregistrovaný)

    Trosku bokem. Jedna z veci, ktere casto vidim a nechapu je to, proc v roce 200x 201x existuje horda vysokoskolsky vzdelanych lidi, co se loguji do sluzeb jako je FB, linkedIn firemnim mailem. Projedu *.pst a vidim na FB xy@tatrabanka.sk, xy@uradCR.cz, asistenka_sales@kor­porace.com, dispecer@doprav­nipodnikmesta­xy.cz apod. Jak to ty lidi jako napadne, ze na to pouziji firemni mail? To jako druhou sekundu po odchodu z firmy prijdou o "veskere" ucty, pripadne se vyrazne zkomplikuje nakladani s temito ucty, ruzne verifikace apod... nejlepsi jsou pak treba objednavky soukrome dovolene a instrukce do techto mailu a veskera historie o kterou prijdou...

  • 4. 1. 2012 17:29

    R61 (neregistrovaný)

    Taky si myslim, ze kazdy kdo si neumi doma udelat zakladni bakteorologicky rozbor vody a stolice je idiot. Rikal kolega v laboratori, ze nejaci idioti z tisku co chteli delat rozhovory o chripce si spletli viry a bakterie a nevedeli ze virus chripky patri mezi ortomyxoviry.... no sileny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).