Hlavní navigace

Facebook v půlce dubna zruší funkci společného sledování

Sdílet

Ondřej Novák 22. 3. 2021

Od 16. dubna už na Facebooku nebude k dispozici funkce společného sledování videí. Ze sítě zmizí všechny příspěvky se společným sledováním včetně komentářů u příspěvků a reakcí na ně. U příspěvků bez společného sledování služba k žádným změnám nepřistoupila.

Uživatelé si budou moct své komentáře a reakce do 15. dubna stáhnout prostřednictvím nástroje Stažení vašich informací. „Pokud si své informace stáhnete do 15. dubna 2021, budou jejich součástí příspěvky, komentáře a reakce společného sledování. Od 16. dubna 2021 se informace společného sledování nestáhnou,“ uvedl Facebook. 

Firma funkci společného sledování oznámila v roce 2018. Společné sledování umožňuje vytvářet události, kdy uživatelé společně sledují film nebo video a v reálném čase na něj reagují. Loni v září firma spustila ve Facebook Messengeru funkci Watch Together, která přátelům umožňuje společně sledovat seriály.

Našli jste v článku chybu?