Hlavní navigace

16 miliónů za školský portál? To snad ne!

21. 2. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

BBC Czech přinesla informaci, že Ministerstvo školství plánuje vystavět školský informační portál edu.cz za 16 miliónů korun. Nedávno jsem zde pochyboval o prospěšnosti kampaně na podporu portálu veřejné správy za 10 miliónů a teď tohle? Horentní suma by měla pokrýt vytvoření systémového, technického a implementačního řešení projektu, náklady na webdesign a nákup softwarových licencí. Konkurz na provedení technické studie (která bude mimochodem stát 600.000 korun) vyhrála společnost Sefira, o…

BBC Czech přinesla informaci, že Ministerstvo školství plánuje vystavět školský informační portál edu.cz za 16 miliónů korun. Nedávno jsem zde pochyboval o prospěšnosti kampaně na podporu portálu veřejné správy za 10 miliónů a teď tohle? Horentní suma by měla pokrýt vytvoření systémového, technického a implementačního řešení projektu, náklady na webdesign a nákup softwarových licencí. Konkurz na provedení technické studie (která bude mimochodem stát 600.000 korun) vyhrála společnost Sefira, o webdesign se postará společnost PragueBest. Ředitel společnosti Sefira k tomu dodává: „Nepřipadá mi to jako částka přemrštěná, záleží na tom, jakým způsobem kdo k portálovým projektům přistupuje.“ Přímo tak naznačil, jak s prostředky naloží. (Tip Ivan Vyoral, na chybičku upozornil David Špinar a Honza Hučín)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor do května 2013 působil jako CEO srovnávače Heureka.cz, předtím pracoval v jablonecké společnosti Miton. Vystudoval Hospodářskou fakultu v Liberci a příležitostně píše svůj blog Oříšek.net.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).