Hlavní navigace

340 tisíc Jihočechů obdrží SMS o chystaném vypínání analogové televize

18. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 6. 2010

Zákazníkům mobilních operátorů T-Mobile, Telefónica O2 a Vodafone na jihu Čech přichází v těchto dnech na mobilní telefon speciální SMS, která je upozorňuje na blížící se termín vypnutí hlavní analogových televizních vysílačů. O půlnoci z 30. června na 1. července se odmlčí analogové televizní vysílání z Kleti u Českých Budějovic, Mařského vrchu u Vimperka a Radimovic u Tábora.

TIP: Přehled vypínaných analogových televizních vysílačů a dokrývačů na jihu Čech

Zprávy SMS se sdělením o ukončení analogového televizního vysílání a o nutnosti přeladit digitální multiplex 2 obdrží celkem 340 tisíc zákazníkům tří největších mobilních sítí, sdělil národní koordinátor digitalizace Zdeněk Duspiva. Digitální síť 2, v níž vysílají programy televizí Nova, Prima a TV Barrandov, ve stejném termínu přeladí na vysílačích Kleť a Mařský vrch ze současného kanálu 50 na definitivní kanál 39.

BRAND24

K TÉMATU: Multiplex 2 na jihu Čech přejde na kanál 39, diváci si musí přeladit přijímače

Textové zprávy obdrží 180 tisíc zákazníků Telefóniky O2, 90 tisíc zákazníků Vodafone a 70 tisíc zákazníků T-Mobile, kteří se zrovna budou pohybovat na jihu Čech. Snažíme se upozorňovat na vypínání analogového vysílání co největším počtem různých komunikačních kanálů. Upozornění formou SMS je další možností, jak oslovit ty, kteří doposud přechod na digitální televizní vysílání neřešili, vysvětlil Duspiva.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).