Hlavní navigace

3G síť Vodafonu nyní i v Karlových Varech

7. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vodafone spustil svou 3G síť nově také v Karlových Varech. Ty se tak po Praze a Brně stávající třetím městem, kde Vodafone oficiálně uvedl svou síť třetí generace do provozu. Při výstavbě vysokorychlostní 3G sítě jsme kladli velký důraz na její optimalizaci tak, abychom zaručili maximální kvalitu nabízených hlasových a datových služeb. Technici Vodafonu najezdili po Karlových Varech při testovacím měření a optimalizaci sítě více než 600 km, říká Pavel Kos, viceprezident pro technologie českého…

Vodafone spustil svou 3G síť nově také v Karlových Varech. Ty se tak po Praze a Brně stávající třetím městem, kde Vodafone oficiálně uvedl svou síť třetí generace do provozu. Při výstavbě vysokorychlostní 3G sítě jsme kladli velký důraz na její optimalizaci tak, abychom zaručili maximální kvalitu nabízených hlasových a datových služeb. Technici Vodafonu najezdili po Karlových Varech při testovacím měření a optimalizaci sítě více než 600 km, říká Pavel Kos, viceprezident pro technologie českého Vodafonu. Teoretickým rychlostním maximem nasazované technologie HSPA (High Speed Packet Access) pro mobilní přístup k Internetu má být 7,2 Mbit/s pro download a až 2 Mbit/s pro upload. Praktické zkušenosti uživatelů/zákazníků uvítáme v diskusi pod zprávičkou.

Vodafone v minulosti neviděl v klasické 3G síti prioritu a vydával se cestou masové dostupnosti EDGE, která v té době nebyla u konkurence zdaleka samozřejmostí. Vodafone pokrývá technologií EDGE aktuálně 95 procent obyvatel České republiky. V následujících dvanácti měsících pak hodlá svou 3G síť spustit v třiceti až čtyřiceti větších městech České republiky včetně všech krajských měst. Připojení v rámci 3G sítě je možné s použitím stávajících datových tarifů operátora (a tedy i s FUP navrženou pro GPRS/EDGE). Více informací si můžete přečíst v našem nedávném článku Vodafone (znovu)spustil svou 3G síť . (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).