Hlavní navigace

3G síť Vodafonu také pro 99 procent ostravské populace

21. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dalším městem, do něhož zavítal český Vodafone se signálem své 3G sítě, je nyní Ostrava. Pokryto by mělo být 99 procent populace, včetně obyvatel oblasti Plesné, Slezské Ostravy, Hrabové, Poruby a Krásného pole. Technici Vodafonu najezdili po Ostravě při testovacím měření a optimalizaci sítě více než 1200 km. Nejnáročnější byla instalace technologie na těžní věž dolu Michal, uvedl Pavel Kos, viceprezident pro technologie v českém Vodafonu. Pro nové i stávající ostrovské zákazníky má Vodafone…

Dalším městem, do něhož zavítal český Vodafone se signálem své 3G sítě, je nyní Ostrava. Pokryto by mělo být 99 procent populace, včetně obyvatel oblasti Plesné, Slezské Ostravy, Hrabové, Poruby a Krásného pole. Technici Vodafonu najezdili po Ostravě při testovacím měření a optimalizaci sítě více než 1200 km. Nejnáročnější byla instalace technologie na těžní věž dolu Michal, uvedl Pavel Kos, viceprezident pro technologie v českém Vodafonu. Pro nové i stávající ostrovské zákazníky má Vodafone připravenu možnost vyzkoušet si nové rychlejší připojení k Internetu na měsíc zdarma. Připomínáme také letní akci, v jejímž rámci lze každý pátek surfovat zdarma.

Pokrytí České republiky budovanou 3G sítí Vodafonu pozvolna roste a přibližuje se pětině populace. Již dříve Vodafone zpřístupnil svou 3G síť v Praze, Brně a Karlových Varech. Do konce tohoto kalendářního roku je v plánu pokrýt celkem 60 měst a obcí, včetně všech krajských metropolí. Do konce září 2010 pak Vodafone chce pokrýt tato města: Olomouc, Hradec Králové, Zlín, Plzeň, Ústí nad Labem, Liberec, Příbram, Napajedla, Otrokovice, Starý Plzenec, Jablonec nad Nisou, Chlumec, Sokolov a Prostějov. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).