Hlavní navigace

A pak že to nejde. Matka T-Mobilu představila tarif s neomezenými daty

2. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Německý Deutsche Telekom na veletrhu v Berlíně představil datové balíčky s neomezenými daty – a také jeden zcela neomezený tarif. Levný ale není.

Neomezené datové tarify nejsou žádné sci-fi. Německý operátor Deutsche Telekom (DT), kterému patří i český T-Mobile, na veletrhu IFA v Berlíně překvapil nabídkou datových balíčků a jednoho tarifu, které zahrnují čerpání dat bez limitů.

První novinkou jsou doplňkové balíčky Dayflat unlimited, které dávají zákazníkům možnost využívat neomezená data jeden den (24 hodin). Cena? Pro smartphony 4,95 eur (v přepočtu asi 140 Kč), pro tablety 9,95 eur za den (asi 280 Kč).

Balíčky se podle webu operátora dají pořídit jen ke stávajícím smluvním tarifům MagentaMobil (pro smartphony) a Data Comfort (pro tablety a laptopy) a fungují pouze na území Německa. 

Přesto může být nabídka neomezených dat pro některé zákazníky zajímavá – pokud například budou chtít přes své mobilní zařízení sledovat sportovní přenos v TV, mohou si jednorázově koupit den neomezených dat. Operátor navíc neomezený balíček na 31 dnů automaticky aktivuje každému zákazníkovi, který na tarify MagentaMobil a Data Comfort přejde.

Tarif all-inclusive 

Německý operátor přišel i s další novinkou: prémiovým tarifem, který obsahuje neomezená data. MagentaMobil XL Premium ovšem přijde na 199,95 eur měsíčně, což je docela pálka (v přepočtu přes 5,5 tisíc Kč) a tarif tak rozhodně nebude pro každého. 

BRAND24

Kromě neomezených dat ale zahrnuje také SIM karty až pro tři zařízení, neomezené volání a SMS do všech německých sítí, přístup ke všem wifi hotspotům, které DT v Německu provozuje, roaming po Evropě, USA a Kanadě, číslo na pevnou linku a jednou ročně nový smartphone.

Deutsche Telekom je majitelem českého T-Mobilu. Zajímalo nás, jestli český operátor neplánuje zavedení podobné nabídky. „V tuto chvíli zvažujeme více možností, jak v nejbližší budoucnosti zatraktivnit naši datovou nabídku. Jaké novinky budou a kdy je představíme, však zatím sdělit nemůžeme,“ odpověděla mluvčí firmy Martina Kemrová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).