Hlavní navigace

Acer na netbooku s Androidem raději nasadí i Windows XP

5. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tento týden jsme vás informovali, že Acer bude pravděpodobně prvním velkým výrobcem počítačů, který začne prodávat netbook s platformou Android, za níž stojí internetový kolos Google. Velká premiéra této open source platformy na netboocích (a počítačích obecně) má však háček. J. T. Wang, šéf Aceru, totiž upřesnil, že prozatím je počítáno s dual-bootem, kdy na netboocích s Androidem budou i Windows XP. Osvědčený systém Microsoftu je pro Acer pojistkou, že nové netbooky uspějí i když se Android…

Tento týden jsme vás informovali, že Acer bude pravděpodobně prvním velkým výrobcem počítačů, který začne prodávat netbook s platformou Android, za níž stojí internetový kolos Google. Velká premiéra této open source platformy na netboocích (a počítačích obecně) má však háček. J. T. Wang, šéf Aceru, totiž upřesnil, že prozatím je počítáno s dual-bootem, kdy na netboocích s Androidem budou i Windows XP. Osvědčený systém Microsoftu je pro Acer pojistkou, že nové netbooky uspějí i když se Android až tak moc neuchytí. (DigiTimes)

Acer však není jediným, kdo chce Android od mobilních telefonů přivést i do světa osobních počítačů. S Androidem pro rok 2010 na svých netboocích a handheld zařízeních počítá také BenQ. Potvrdil to Peter Chen, generální manažer technologického centra společnosti BenQ. Jako první přijde BenQ s Androidem na kapesních počítačích, teprve pak na netboocích. Nezavírá si však ani cestu k systémům Microsoftu. Již pro čtvrtý kvartál tohoto roku počítá s netbooky s Windows 7. Právě Windows 7 mají na netboocích nahradit Windows XP, která musela v tomto segmentu trhu zaskočit za nevyhovující Windows Vista. (DigiTimes)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).