Hlavní navigace

Acer uvádí netbook s Androidem i Windows XP

15. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Acer u nového netbooku naplňuje svá dřívější slova, že operační systém Android bude na svých netboocích nabízet zatím současně s Windows. Zájemci si už v e-shopu Amazon.com mohou nový Acer AOD250–1613 předběžně objednat za 349,99 dolaru. Oproti dřívějším informacím však vedle Androidu od Googlu nejsou nová Windows 7, ale starší Windows XP. Verze s Windows 7 má na trh přijít v příštích týdnech. Android prý má fungovat jako ukázka rychlého mobilního přístupu na Internet. Windows pak mají být k…

Acer u nového netbooku naplňuje svá dřívější slova, že operační systém Android bude na svých netboocích nabízet zatím současně s Windows. Zájemci si už v e-shopu Amazon.com mohou nový Acer AOD250–1613 předběžně objednat za 349,99 dolaru. Oproti dřívějším informacím však vedle Androidu od Googlu nejsou nová Windows 7, ale starší Windows XP. Verze s Windows 7 má na trh přijít v příštích týdnech. Android prý má fungovat jako ukázka rychlého mobilního přístupu na Internet. Windows pak mají být k dispozici pro produktivní činnost.

Nový 10,1" netbook s WSVGA LED displejem Acer CrystalBrite disponuje procesorem Intel Atom N280 s taktovací frekvencí 1,66 GHz, 1 GB operační paměti a grafikou Intel GMA 950. Pro ukládání dat je připraven klasický pevný disk o kapacitě 160 GB s 5400 otáčkami za minutu. Samozřejmě nechybí podpora WiFi (802.11b/g). Ve výbavě je dále čtečka paměťových karet, trojice portů USB 2.0 a podpora pro Bluetooth 2.1. Šestičlánková Li-ion baterie (5800 mAh) slibuje až devět hodin chodu bez potřeby síťového napájení. (PC Pro, I4U News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).