Hlavní navigace

ActiveX komponenta WebViewFolderIcon obsahuje závažnou chybu

2. 10. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Americká vládní agentura pro počítačovou bezpečnost US-CERT upozorňuje na novou závažnou zranitelnost, která se týká operačního systému Windows. ActiveX komponenta WebViewFolderIcon používaná v rámci Průzkumníka obsahuje chybu, která umožňuje útočníkovi vykonat na vašem počítači libovolný kód. Problém se dotýká i Internet Exploreru a třeba i Outlook Expressu při zpracování HTML e-mailů. Microsoft slibuje opravu na 10. říjen. Nejjednodušší obranou je alespoň dočasné vypnutí podpory ActiveX. (US…

Americká vládní agentura pro počítačovou bezpečnost US-CERT upozorňuje na novou závažnou zranitelnost, která se týká operačního systému Windows. ActiveX komponenta WebViewFolderIcon používaná v rámci Průzkumníka obsahuje chybu, která umožňuje útočníkovi vykonat na vašem počítači libovolný kód. Problém se dotýká i Internet Exploreru a třeba i Outlook Expressu při zpracování HTML e-mailů. Microsoft slibuje opravu na 10. říjen. Nejjednodušší obranou je alespoň dočasné vypnutí podpory ActiveX. (US-CERT)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).