Hlavní navigace

Adobe opravil Flash Player, záplata pro Reader stále chybí

2. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Adobe nedávno uvolnila dosti důležitou bezpečnostní aktualizaci pro Flash Player, která se týká všech podporovaných platforem. Řeší celkem pět bezpečnostních problémů od možného clickjackingu po převzetí kontroly nad napadeným počítačem. Kritická chyba, jejíž kořeny jsou v přetečení zásobníku, umožňuje teoreticky přes obyčejnou animaci na webové stránce útočníkovi vykonat libovolný kód a převzít kontrolu nad systémem. Uživatelům verze 10.0.12.36 nebo starší Adobe důrazně doporučuje…

Společnost Adobe nedávno uvolnila dosti důležitou bezpečnostní aktualizaci pro Flash Player, která se týká všech podporovaných platforem. Řeší celkem pět bezpečnostních problémů od možného clickjackingu po převzetí kontroly nad napadeným počítačem. Kritická chyba, jejíž kořeny jsou v přetečení zásobníku, umožňuje teoreticky přes obyčejnou animaci na webové stránce útočníkovi vykonat libovolný kód a převzít kontrolu nad systémem. Uživatelům verze 10.0.12.36 nebo starší Adobe důrazně doporučuje aktualizaci. Můžete ji stahovat i ze Slunečnice.cz: pro Internet Explorer nebo pro alternativní prohlížeče.

Pro uživatele, kteří setrvávají na Flash Playeru 9, vyšla taktéž nová opravná verze označená jako 9.0.159.0. Co však zatím nevyšlo, to je oficiální aktualizace pro Adobe Reader. Známý PDF prohlížeč trpí již delší dobu známou extrémně kritickou chybou, která doposud nebyla ze strany Adobe nijak ošetřena. Obranou je tedy jedině neotevírat PDF dokumenty z nedůvěryhodných zdrojů. (VNUNET, Secunia)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).