Hlavní navigace

Adrian Sarbu se stává vedle ředitele Dvořáka jedním z jednatelů Novy

2. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
2. 7. 2010

Adrian Sarbu, prezident a generální ředitel Central European Media Enterprises (CME), společnosti, která je zároveň vlastníkem televize Nova, se stává jedním z jejich jednatelů. Dnes to oznámila v tiskové zprávě mluvčí české televizní jedničky Michaela Fričová. Znamená to, že Sarbu si chce dohlédnout na fungování televize, která je nejvýdělečnější stanicí CME. Nepřímo to v dokumentu potvrdila i Fričová.

K TÉMATU: Nova zrušila funkce šéfredaktorů zpravodajství a publicistiky. Šet­ří

Petr Dvořák bude společně s oběma jednateli pokračovat v podpoře vedení TV Nova a udržení její pozice lídra v oblasti televizního vysílání v České republice, uvedla mluvčí Novy. Šéf vysílání všech kanálů pod hlavičkou Nova David Stogel, který nastoupil do CET 21 jako programový ředitel v roce 2006, bude nově vykonávat pozici výkonného ředitele. Na této pozici nahrazuje Milana Cimirota. Jeho odchod byl ohlášen již ve druhé polovině května.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Novu opouští výkonný ředitel a jednatel CET 21 Milan Cimirot

Tyto kroky souvisí s restruktura­lizací, která minulé týdny českou komerční jedničku provázela. Petr Dvořák však nadále zůstává ve vedení Novy. Znamená to, že bude jak jejím generálním ředitelem, tak ale zároveň jedním z jednatelů a viceprezidentem CME. Nepotvrdila se tak spekulace Hospodářských novin, že ho včele televize nahradí nynější marketingová ředitelka Miloslava Nováková. Z Novy postupně odešli například reportér Vladimír Keblúšek, Kamila Štichová (Jandová), Alena Kovářová, Markéta Holatová, šéfredaktor publicistiky Stanislav Brunclík a šéfredaktor zpravodajství Petr Mrzena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).