Hlavní navigace

Agnieszka Holland, režisérka Hořícího keře, natočí dvě epizody House of Cards

18. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seriál vzniká exkluzivně pro videoportál Netflix, který v České republice prozatím nepůsobí. Na Slovensku nabídla House of Cards svým předplatitelům služba Voyo.

Polka Agnieszka Holland, která se v poslední době dostala do povědomí především coby režisérka minisérie Hořící keř prémiového kanálu HBO, bude stát za kamerou také v případě dvou epizod třetí řady seriálu House of Cards. Informaci přinesla již před dvěma měsíci řada tamních a následně i zahraničních médií. Za primární zdroj označuje sám sebe portál Stopklatka.pl, který provozuje stejná společnost jako tematický kanál Stopklatka dostupný i v DVB-T. Dostávám řadu nabídek na režírování seriálů, ale takovou nabídku, jak říkají Američané, dostanete maximálně jednou za rok, uvedla s nadsázkou Holland.

MMF24

Z ARCHIVU: Režisérka Hořícího keře o Janu Palachovi kritizovala polskou veřejnoprávní televizi

House of Cards (do českého překladu Dům z karet) je seriálem, který vzniká exkluzivně pro původně pouze americký videoportál Netflix. Časem se však dostal i do vysílání klasických televizních programů. V sousedním NěmeckuRakousku ho nabídla svým předplatitelům například stanice Sky Atlantic, na Slovensku ho mohli zhlédnout zákazníci videoportálu Voyo. Jako hlavní důvod k tomu, proč se rozhodla Holland spolupracovat na třetí řadě House of Cards, jsou představitelé hlavních rolí, tedy Kevin SpaceyRobin Wright. Oba se mi velmi zamlouvali ještě předtím, než se stali párem v tomto seriálu, uvedla režisérka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).