Hlavní navigace

Oblíbený meteorologický model Aladin základem nové mobilní aplikace

21. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prvním výsledkem spolupráce vývojářského studia Androworks s Českým hydrometeorologickým ústavem je aplikace Meteor – meteoradar ČHMÚ. Novým počinem této spolupráce je aplikace vycházející z modelu Aladin. Aplikace s názvem Meteor – Aladin je opět zaměřena na prezentaci dat o počasí. Aplikace však předkládá data z Aladinu prostřednictvím grafů, nikoliv grafických map. Na jediné obrazovce tak uvidíte data o větru, vlhkosti, srážkách, teplotě nebo tlaku.

Prvním výsledkem spolupráce vývojářského studia Androworks s Českým hydrometeorologickým ústavem je aplikace Meteor – meteoradar ČHMÚ. Novým počinem této spolupráce je aplikace vycházející z modelu Aladin.

Aplikace s názvem Meteor – Aladin je opět zaměřena na prezentaci dat o počasí. Aplikace však předkládá data z Aladinu prostřednictvím grafů, nikoliv grafických map. Na jediné obrazovce tak uvidíte data o větru, vlhkosti, srážkách, teplotě nebo tlaku.

Pohybem po časové ose získáte aktuální informace pro daný čas, s výhledem na dalších 48 hodin; jedním přetažením prstu získáte grafy jedné z veličin. Data je možno zobrazit pro libovolné místo v České republice, anebo pro vaši skutečnou polohu.

Více o aplikaci

Stažení aplikace: https://play.google.com/sto­re/apps/details?id=org.an­droworks.meteorgram

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).