Hlavní navigace

Alex Ivančo: Evropská unie ztrácí kvůli padělatelství osm miliard euro ročně

7. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Alex Ivančo, který má na ministerstvu průmyslu a obchodu na starosti smlouvu ACTA, řekl na semináři ACTA – mýty a fakta, že smlouva ACTA, posilující ochranu duševního vlastnictví, je v zájmu všech občanů EU. „Pokud chceme jako malá česká země vyvážet do celého světa, musí být naše výrobky kvalitní a inovativní. K tomu potřebujeme kvalitní ochranu autorského práva.  Druhá možnost je vyrábět co nejlevněji a mít co nejnižší platy. Já osobně volím druhou možnost,“ řekl Alex Ivančo.

Alex Ivančo, který má na ministerstvu průmyslu a obchodu na starosti smlouvu ACTA, řekl na semináři ACTA – mýty a fakta, že smlouva ACTA, posilující ochranu duševního vlastnictví, je v zájmu všech občanů EU.

„Pokud chceme jako malá česká země vyvážet do celého světa, musí být naše výrobky kvalitní a inovativní. K tomu potřebujeme kvalitní ochranu autorského práva.  Druhá možnost je vyrábět co nejlevněji a mít co nejnižší platy. Já osobně volím druhou možnost,“ řekl Alex Ivančo.

Nejasnosti ve smlouvě podle něj nebudou vykládány v neprospěch občanů. „Nikdo nemůže být odsouzen na základě formulace, že strana MŮŽE nějaké chování postihnout,“ řekl Alex Ivančo.

Pokud vás zajímají podrobnosti a názory dalších sedmi fundovaných řečníků, sledujte on-line přenos.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).