Hlavní navigace

Alexandra Nosková přestane kvůli vztahu s hradním kancléřem moderovat zprávy ČT

4. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Moderátorka se na vlastní žádost vrací do ranního Studia 6 k moderování dopravního zpravodajství. Vratislav Mynář vztah s novinářkou potvrdil televizi Barrandov.

Moderátorka zpráv České televize Alexandra Nosková požádala o přeřazení na původní pozici moderátorky dopravního zpravodajství ve Studiu 6 kvůli svému vztahu s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem. Informaci, kterou jako první přinesl zpravodajský server Týden.cz, odpoledne oficiálně potvrdila mluvčí ČT Alžběta Plívová. Podle ředitele zpravodajství Zdeňka Šámala moderátorka o přeřazení požádala sama, dřívější informace hovořily o tom, že šlo o rozhodnutí vedení zpravodajství ČT.

ebf - partner 1

ANALÝZA: Petru Dvořákovi teče do bot, jeho muž ve zpravodajství Petr Mrzena to přehnal. Obětuje ho?

Nosková moderuje odpolední zpravodajské relace na ČT 24 a ČT 1. Mynář, který se podle svých slov letos v červenci dohodl s manželkou na vzájemné „odluce“, začátek vztahu s moderátorkou datuje na letošní září. Pro vedení ČT to je další nepříjemná informace, protože už od října čelí stížnosti více než dvacítky redaktorů zpravodajství, podle nichž se šéfredaktor Petr Mrzena snažil ve vysílání protěžovat prezidenta Miloše Zemana, Stranu práv občanů – Zemanovce a křídlo Michala Haška z ČSSD. Stížností se má zabývat nezávislá komise jmenovaná generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem, ta se však ještě ani nestačila sejít, a už se rozpadá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).