Hlavní navigace

Alza.cz nově podporuje platební QR kódy

3. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V e-shopu Alza.cz lze nyní zaplatit za zboží pomocí platebního QR kódu i mimo platební tlačítko Raiffeisenbank. E-shop nově sám poskytuje platební QR kód pro všechny zákazníky.

E-shop Alza.cz nově nabízí zákazníkům možnost zaplatit za objednané zboží pomocí platebních QR kódů, kterým jsme se shodou okolnosti tento týden  podrobněji věnovali v článku Platební QR kódy mají po půl roce nakročeno dobře. E-shop Alza.cz, coby největší český prodejce počítačů a elektroniky, je dalším významným subjektem na českém trhu, který se hlásí k platebním QR kódům.

Zákazníci, kteří si zvolí platbu předem formou převodu na účet, nově e-mailem vedle klasických platebních instrukcí nyní obdrží také QR kód pro rychlejší zadání platebního příkazu své bance. „Služba vychází vstříc požadavkům mnoha zákazníků, kteří stále častěji využívají funkce chytrých telefonů,“ sdělil nám Karel Drda, PR manažer Alza.cz.

Platební QR kódy ve svých aplikacích pro mobilní zařízení nyní podporují Raiffeisenbank, Komerční banka, Česká spořitelna, ČSOB (+ Era), Fio banka a Air Bank. Klienti Raiffeisenbank nadále mohou v e-shopu Alza.cz platit přes QR kód vygenerovaný tzv. platebním tlačítkem jejich banky. Výhoda je v tom, že díky takřka okamžitému potvrzení platby může být objednávka ihned vyřizována. 

KL24

Stejně platební QR kódy poslouží klientům Raiffeisenbank zhruba v tisícovce českých internetových obchodů. Podle nejnovějšího průzkumu Asociace pro elektronickou komerci (APEK) moderní platební metody využívá již převažující část dotazovaných zákazníků e-shopů. Platbu na dobírku preferuje prý už jen 37 % z nich.

Rozmach jiných forem placení, než je dobírka, je zapříčiněn několika faktory. Především je to větší zkušenost a důvěra nakupujících k prověřeným e-shopům.“ uvedl Jan Vetyška, výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci, který dodal: „ Dále je pak důležitá také šíře nabízených platebních metod a jejich důvěryhodní poskytovatelé. Pozitivní zkušenosti jsou ovšem klíčové.“

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).